Ibis zakt plaatsje na nederlaag tegen Fusion

Sport 141 keer gelezen

De vrouwen van Ibis hebben na de nederlaag tegen Bernisse andermaal de punten moeten laten aan Fusion 3. De Hellevoetse volleybalvrouwen verloren de wedstrijd in de Rotterdamse Alexanderhal met 3-2 (25-15, 16-25, 17-25, 25-17, 15-9). ‘We hebben best aardig gespeeld, maar Fusion was gewoon wat beter,’ meende aanvoerster Amanda Bechtum. Ibis, dat het moest stellen zonder Tina Koudijzer, zag in de tweede klasse A Fusion over zich heen komen en bezet nu de zesde plaats.

Ibis moest het in de eerste set stellen zonder de aanvalsters Lucinda Broecks en Danielle Engels, waardoor het positioneel niet lekker liep en de set verloren ging met 25-15. De bezoeksters kwamen in set twee met Broecks en Engels in de ploeg voor Rianne Jongejan en Suzanne Weerheim uitstekend terug, en werden de plooien met een setwinst van 17-25 weer glad gestreken. ‘De set liep goed, maar we hebben er wel hard voor moeten knokken. Bij 11-18 hebben we tijdens de time-out met elkaar afgesproken te blijven knokken om de voorsprong te behouden en daarbij het aantal fouten tot een minimum te beperken.’ Ibis trok in de derde set de lijn van set twee gewoon door, nam toevalligerwijs wederom bij 11-18 een time-out om elkaar wakker te houden: 17-25. ‘We stonden met 1-2 voor en het geloof om de wedstrijd in de vierde set af te maken was gegrond, maar pakte helaas anders uit. De partij ging gelijk op, maar we lieten Fusion over ons heenkomen. De vijfde set werd een fiasco, want een 5-0 achterstand kom je niet meer te boven. De conclusie is dat we in de komende wedstrijden hard voor de punten moeten blijven knokken om het herstel weer op te pakken,’ aldus Amanda Bechtum. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
Ibis (vrouwen): Suzanne Weerheim, Petra Hoogendoorn, Danielle Engels, Amanda Bechtum, Rianne Jongejan, Cynthia Verkerke, Lucinda Broecks en Ine Riela-Houben.