Een toast met een Grolsch biertje, want de stroom van het zonnepark in Tinte is bestemd voor Brouwerij Grolsch in het oosten van het land
Een toast met een Grolsch biertje, want de stroom van het zonnepark in Tinte is bestemd voor Brouwerij Grolsch in het oosten van het land Wil van Balen

Zonnepark aan de Konneweg in Tinte officieel geopend

Algemeen 939 keer gelezen

Voorne aan Zee - In 2017 startte de in Utrecht gevestigde zonnepark ontwikkelaar SolarEnergyWorks met het proces tot de realisatie van zonnepark Konneweg-Tinte in Voorne aan Zee. SolarEnergyWorks is inmiddels onderdeel geworden van Ampyr Solar Nederland.

Met de opening van zonnepark Konneweg-Tinte vorige week bereikte Ampyr Solar Nederland in korte tijd de mijlpaal van de realisatie van drie zonneparken, na ingebruikname van zonneparken in Echt-Susteren en Venray eerder deze maand. Het zonnepark is gelegen tussen de glastuinbouw aan de Konneweg en Kerkhoekweg in Tinte. Ampyr Solar Nederland is van mening dat de omgeving de kans moet krijgen om financieel mee te profiteren van het zonnepark. Zodoende is er besloten dat Energie Coöperatie Voorne Putten Energie een aandeel in het project heeft en deze coöperatie geeft op haar beurt obligaties uit aan inwoners van de gemeente; zij kunnen deze obligaties met een vaste rente aanschaffen en zo direct mee profiteren van een opbrengst van de zon.

Het zonnepark in Tinte zou 7.000 huishoudens kunnen voorzien van stroom, maar het is echter Brouwerij Grolsch die de elektriciteit gaat afnemen van de nieuw gebouwde zonneparken, die samen een capaciteit hebben van meer dan 22 MWp. Hiervoor is een meerjarige overeenkomst afgesloten door Asahi Europe & International, de moedermaatschappij van Grolsch.

 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant