Afbeelding
Foto: stock
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 556 keer gelezen

De regio bruist van activiteit met een divers aanbod aan evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sportevenementen, festivals of lokale markten, er is voor elk wat wils. Kom en geniet van de gezelligheid die de evenementen in de regio te bieden hebben. Hieronder leest u een greep uit het aanbod in de regio.

Dag Sinterklaasje
Hellevoetsluis - Sinterklaas komt nog een keer naar winkelcentrum Struytse Hoeck. En wel op 2 december van 13 uur tot 15 uur. De Sint en zijn Pieten kom nog een laatste keer langs voordat hij 6 december weer naar Spanje gaat.

Voorne aan Zee danst NEXUS
Brielle - Een jaar na het succesvolle Brielle danst HOOP (450 jaar vrijheid van Brielle) staat er een nieuwe dansvoorstelling op het programma van het BREStheater. Dit jaar staat de voorstelling in het teken van de fusie van de drie gemeenten tot gemeente Voorne aan Zee. De drijfveer ontstond het begrip verbinding te verkennen. Verbinding blijkt vaak lastiger in de praktijk... NEXUS onderzoekt de principes waarop verbinding berust. Vertrouwen en wantrouwen. Afstand en nabijheid. Geven en nemen. Laat je meenemen in een zinnenprikkelende dansvoorstelling van Marjolijn Breuring en haar dansers, op muziek van Terence Hansen op zaterdag 2 december 20:30 uur en zondag 3 december 15:30 uur in het BREStheater te Brielle. Kaartjes via www.brestheater.nl. Meer informatie www.marjolijnbreuring.com.

Modelspoorbeurs Spijkspoor
Spijkenisse - Op zaterdag 2 december 2023 organiseert MSC Spijkspoor weer een regionale modelspoorbeurs in Cultureel Centrum De Brinkhoeve te Poortugaal. Op deze beurs bieden handelaren en particulieren nieuwe en gebruikte artikelen zoals locomotieven, rijtuigen, wagons, rails, huisjes, figuurtjes, auto´s, bomen enzovoorts. De beurs vindt plaats in de zalen van Cultureel Centrum De Brinkhoeve, Kerkstraat 12, 3171 GG Poortugaal. Er is in de omgeving voldoende gratis parkeergelegenheid. De beurs is open van 10.00 tot 14.00 uur en de toegang bedraagt voor personen van 12 jaar en ouder € 3,-. Kinderen onder de 12 jaar mits onder begeleiding hebben gratis toegang. Zie ook de website van MSC Spijkspoor, www.spijkspoor.nl.

Steun bij rouw
Spijkenisse - Op maandag 4 december organiseert Humanitas Steun bij Rouw het Rouwcafé. Mensen die hun partner of dierbare zijn verloren kunnen elkaar ontmoeten, in gesprek gaan en verhalen delen. Herkenning en erkenning geven steun. Ook zijn er vrijwilligers van Humanitas aanwezig. Tussen 13.30 en 15.30 uur bent u van harte welkom in Wijkcentrum de Hoek, Zwanenhoek 86 A te Spijkenisse. Consumpties zijn voor rekening van Humanitas.

Kerstmarkt in ’t Dijckhuis
Vierpolders - Vrijdag 15 december zet ’t Dijckhuis van 17.00 tot 21.00 uur in Vierpolders haar deuren weer open voor een warme en gezellige kerstmarkt in deze mogelijk koude decembermaand. Een knusse kerstmarkt met allerlei kerstartikelen, leuke dingetjes voor in huis, chocolade en achtergrond muziek. Buiten start op het plein voor ’t Dijckhuis al vanaf 15.00 uur de oliebollenverkoop tot circa 18.00 uur. De opbrengst komt ten bate van de activiteiten in ‘t Dijckhuis, op = op. Ook is er verse erwtensoep, een broodje hamburger of warme beenham te krijgen. En de bar is natuurlijk geopend.

Lichtjesavond Brielle
Brielle - De Lichtjesavond in Brielle is op vrijdag 8 december om 19.00 uur. Op de Markt in Brielle zal dan de kerstverlichting van de prachtige grote kerstboom worden ontstoken en daarna worden er liedjes gezongen. Hiermee beginnen de vele gezellige kerst festiviteiten in de vesting van Brielle.

Workshop kaarsen decoreren
Spijkenisse - Tijdens de workshop kaars decoreren ga je met was figuurtjes op een kaars maken. Je maakt bijvoorbeeld een eland, een unicorn of een ijsbeer op de kaars. De workshop is donderdagavond 7 december van 19.00 tot 21.30 uur in de Studio&Galerie in Spijkenisse. Aan het eind van de avond ga je met één of meer versierde kaarsen naar huis! De workshop kost 25 euro, materiaal en consumpties inbegrepen. Meer info of opgeven? Bel of app Bram van Baalen (06-21422743).

Kerstbingo Buurtkamer Ons Midden
Hellevoetsluis - Bingo-liefhebbers opgelet: op vrijdag 15 december tussen 14:00 en 16:00 uur vindt de eerste Kerstbingo van Buurtkamer Ons Midden plaats. Schuif gezellig aan, er zijn leuke prijzen te winnen. Deelname kost 1,50 euro per rondje, in totaal worden er 3 à 4 rondjes gespeeld. Aanmelden is niet nodig. Adres: Buurtkamer Ons Midden, Bremstraat 3.

Kerstmarkt Heenvliet
Heenvliet - Op zaterdag 9 december is er een kerstmarkt op de Markt in Heenvliet van 15.00 uur tot 21.00 uur. Met meer dan 60 kramen, de Kerstband Excelsior, een vuurspuw act, de heisse hutte met gluhwein en karaoke, Pokemon kerstballen maken, maak een kartonnen “ginger bread” huisje, schminken en je kunt op de foto met de Kerstman.

VPLive in Eendr8
Hellevoetsluis - Op 9 december vindt een avond vol muziek, dans en show plaats in de Eendr8. Muziekvereniging Voorne & Putten en hun gasten laten zich van hun beste kant zien. Een van die gasten is zangeres Martine Hordijk, die inmiddels haar sporen al ruimschoots verdiend heeft in de musical wereld, zal samen met het orkest en de band een aantal popsongs ten gehore brengen waaronder een golden oldie van Tina Turner waar de hele zaal van op zijn kop zal staan. Het zang gedeelte zal verder ingevuld worden door het in Hellevoetsluis en omstreken bekende shantykoor de Helius zangers. Deze enthousiaste club gespecialiseerd in zeemansliederen staat onder leiding van Aart van der Gronden. Primeurtje voor Hellevoetsluis, dit is de eerste keer dat een orkest en shantykoor in onze gemeente samen muziek maken. Kaarten kunt u bestellen via secretaris.voorneenputten@gmail.com U krijgt dan een betaalverzoek en de kaarten liggen op 9 december voor u klaar. Op de socials kunt u ook het laatste nieuws volgen richtingVPLive.

Kerst in de Vesting
Hellevoetsluis - Op vrijdag 22 december is “Kerst in de Vesting” in Hellevoetsluis. Kom tussen 15.00 en 21.00 uur heerlijk struinen op de gezellige wintermarkt, genieten van een hapje en een drankje bij de horeca zoals gluhwein en oliebollen en kom luisteren naar onder andere een koor in Dickens stijl. Ook ontbreekt uiteraard de Kerstman niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant