Wethouders Postma en Schop waren aanwezig bij het 3.000ste huishouden dat een energiefixer op bezoek kreeg.
Wethouders Postma en Schop waren aanwezig bij het 3.000ste huishouden dat een energiefixer op bezoek kreeg.

3.000 huishoudens profiteren van energiebesparende maatregelen

Algemeen 553 keer gelezen

Voorne aan Zee - Het project energiefixers, dat tot doel had om huishoudens met een lager inkomen laagdrempelig te laten profiteren van energiebesparende maatregelen, is afgerond. 

De energiefixers zijn in de afgelopen maanden langs geweest bij huishoudens met een lager inkomen om hen te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Voorbeelden van maatregelen zijn het installeren van radiatorfolie, tochtstrips en het optimaliseren van de centrale verwarming. Door de maatregelen, ter waarde van maximaal €150, konden inwoners hun energierekening verlagen en tegelijkertijd hun wooncomfort verbeteren. De kosten werden betaald door de gemeente Voorne aan Zee. Inwoonster Desirée is blij met het bezoek van de energiefixer. “Ik had al zelf wat maatregelen in mijn huis toegepast, maar de kosten hiervan lopen toch snel op. Met de toevoeging van de radiatorventilatoren en tochtstrips bij de ramen wordt het sneller aangenaam warm in huis. Ook ben ik blij met de douchetimer, ik wist niet dat maximaal vijf minuten douchen wel tot €180 besparing op jaarbasis kan opleveren”.
Wethouder Peter Schop (duurzaamheid) is enthousiast: “Het project energiefixers heeft laten zien dat we met eenvoudige maatregelen zoals tochtstrips en radiatorfolie verschil kunnen maken. Ik wil graag alle energiefixers bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij dit project. Als gemeente blijven wij inwoners stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.” Wethouder Janneke Postma (werk en inkomen): “Dit is belangrijk voor inwoners die het toch al moeilijk hebben met de steeds stijgende kosten. De afgelopen maanden zijn 3.000 huishoudens geholpen met het verlagen van hun energierekening, hoe mooi is dat?!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant