Afbeelding

Wethouder Taal bij Basketball Clinic: Powerhoops

Actueel 126 keer gelezen

Kinderen leren dribbelen en praten over discriminatie, pesten en vooroordelen tijdens de basketbal clinics. De RADAR PowerHoops zijn basketbal clinics voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie & Respect. Groepen 7 en 8 van de basisscholen uit gemeente Hellevoetsluis hebben de afgelopen weken een clinic gehad.

Door middel van een “fun & action” element maken RADAR en Gemeente Hellevoetsluis vooroordelen en discriminatie bespreekbaar. In totaal doen ongeveer 550 kinderen mee! Dat zijn 20 groepen van 14 basisscholen. Wethouder Taal bezocht één van de clinics. “Mooi dat de kinderen tijdens deze sportieve activiteit stil staan bij discriminatie”.

Vooroordelen en discriminatie
RADAR voert deze clinics in Hellevoetsluis uit in samenwerking met de Giants Academy, gemeente Hellevoetsluis, de basisscholen en Sportteam PUSH. De RADAR PowerHoops maken discriminatie bespreekbaar op een sportieve manier! Elke oefening is erop gebaseerd dat elk kind uit de klas kan meedoen en iedereen erbij hoort. We zijn allemaal anders, als we in elkaars kracht geloven bereiken we samen veel meer dan alleen. Deze boodschap voert de boventoon. Kinderen komen op jonge leeftijd, vaak onbewust, al in aanraking met vooroordelen en verschillende vormen van discriminatie.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant