Afbeelding

Lokaal Team Huiselijk Geweld overgeheveld van GGD naar gemeente

Actueel 162 keer gelezen

Vanaf 1 januari 2014 wordt de regie van het Lokaal Team Huiselijk Geweld (LTHG) overgenomen van de GGD. Dit sluit aan op de overheveling van taken van de Rijksoverheid naar de gemeente op het gebied van jeugd, zorg en participatie in de komende jaren.

Donderdag 12 december vond een startbijeenkomst plaats voor organisaties die deel uitmaken van het LTHG en het Lokaal Zorg Netwerk om tot een uniforme werkwijze binnen de zorgnetwerken te komen. Het Lokaal Team Huiselijk Geweld heeft tot doel om een hulpverleningssysteem te creëren, waarmee mensen die te maken hebben met huiselijk geweld in een vroegtijdig stadium bereikt kunnen worden. Door het LHTG in eigen beheer te nemen, kan de gemeente dit verbinden aan bestaande zorgnetwerken, zoals het Lokaal Zorg Netwerk, GOSA en het Centrum voor Jeugd en Gezin, om daarmee te komen tot een geïntegreerde zorgcoördinatie. Dat houdt in dat alle zorg binnen één gezin wordt vastgelegd in één plan en de contacten via één zorgregisseur verlopen.
Meldingen over huiselijk geweld blijven wel via het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld van de GGD lopen, telefoonnummer 010 – 4438 444 of per e-mail info@huiselijkgeweld.rotterdam.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant