Afbeelding

Vierde verdachte aangehouden voor overval

Actueel 132 keer gelezen

Oudenhoorn - In het onderzoek naar de overval op de Ruigendijk in Oudenhoorn is een vierde verdachte aangehouden. De rechter-commissaris heeft de 33-jarige man donderdag voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het onderzoeksteam denkt hiermee de hoofdverdachten te hebben opgepakt.

Op zondagochtend 25 augustus kwam een 64-jarige vrouw om 05.30 uur thuis in haar woning in Oudenhoorn. Ze had gewerkt in haar café in Spijkenisse. Toen ze uit haar auto stapte kwam er plotseling een man met een honkbalknuppel op haar af. Hij sloeg haar vol op haar heup waardoor ze viel. Nadat hij haar nogmaals dreigde te slaan gaf ze haar tas af met daarin de café-omzet, haar telefoon en de huissleutels. In de verte zag ze hem met een tweede dader wegvluchten over de dijk. Vermoedelijk stapten ze daar in een gereedstaande auto.

Aanhoudingen
Na een groot onderzoek werden dinsdag 12 november in een woning in Spijkenisse een 29-jarige man en een 31-jarige vrouw aangehouden. Donderdag 14 november werd ook een 31-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. De twee mannen zitten nog vast. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval. De vrouw is inmiddels vrij, maar blijft wel verdachte van schuldheling. Zij zou geprofiteerd hebben van de opbrengst van de overval.

Vierde verdachte
Het onderzoeksteam had de vierde verdachte al langere tijd op het oog, maar kon deze 33-jarige man, die zonder vaste woon-of-verblijfplaats is, lastig traceren. Wel werden de afgelopen tijd met regelmaat een aantal mogelijke verblijfadressen bezocht. Dinsdag 10 december heeft de verdachte zichzelf gemeld op een politiebureau. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hem voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Tips?
Het team denkt met de vier aanhoudingen de hoofdverdachten te hebben aangehouden, maar sluit meer aanhoudingen niet uit. Heeft u tips? Bel dan met de politie op Politie Eenheid Rotterdam 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant