Afbeelding

IB-er Arja Rijnsdorp - Pille krijgt de Hendrik Feenstraprijs 201

Actueel 301 keer gelezen

Dinsdagmorgen 10 december reikte oud schooldirecteur Hendrik Feenstra voor de zevende keer, de naar hem vernoemde, Hendrik Feenstraprijs uit aan Arja Rijnsdorp-Pille.

Onderwijs zit in het bloed.
Op de haar werkplek,die ze heel haar carrière al trouw is gebleven, onder toeziend oog van o.a.dochter Esther (ook onderwijzeres bij Primo-VPR) werd de prachtige zeefdruk uitgereikt.
Arja kwam ruim 30 jaar geleden als jonge juf op OBS de Houthoeffe in Hellevoetsluis terecht. De school is gestart in het gebouw van OBS de de Brandaris en groeide toen per week. Op haar brommertje kwam ze elke dag uit Abbenbroek. Na drie maanden trok OBS de Houthoeffe in haar eigen gebouw. Ieder keer na het weekend en vooral na de vakanties stonden er weer onverwachte leerlingen op de stoep. Arja verblikte en verbloosde nergens van en richte opgewekt voor iedere nieuwe leerling een plaatsje in. Ze bleef de rust zelve, kenmerkend voor haar verdere loopbaan.

Van juf naar IB-er
Na haar opleiding tot IB-er, van het samenwerkingsverband Bernisse, werd ze na Marijke Tol IB-er op de Houthoeffe. De functie die ze nog steeds naar volle tevredenheid en met veel inzet en kwaliteit doet. Deze erkenning straalt ook af op en is tevens een erkenning voor alle IB-ers die met veel inzet voor hun scholen werken .

Collectors item
De Hendrik Feenstra de prijs, een zeefdruk van Hellevoetse kunstenaar Wim van Willegen,die elk jaar in andere tinten wordt ingekleurd is een collectors item, want er zijn er slechts tien gemaakt.
Arja mag zich scharen in het illustere rijtje winnaars: Hendrik Feenstra, Gerrit Hortsman, Arie van den Ban, Dea Buschman, kinderboerderij de Kerkestee en Ruud Mol. Hendrik Feenstra zal op zoek naar een nieuwe prijswinnaar 2015. Een instantie, een groep, een persoon (ervaren of beginnend) die van grote waarde is voor de educatie in het bijzonder.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant