Afbeelding

Nieuwenhoorn (za) laat SNS langszij komen

Sport 95 keer gelezen

De zaterdagvoetballers van Nieuwenhoorn hebben het in de kraker tegen SNS met een 1-2 (0-1) nederlaag volledig laten afweten. De club uit Stad aan het Haringvliet, getraind door Hellevoeter Öskan Dabak, nam daarmee in de vierde klasse F de leiding over van Nieuwenhoorn, dat echter met een wedstrijd minder in de benen een gelijk aantal verliespunten heeft.

‘Dit was een heel dure nederlaag,’ stelde Ben Mierop. ‘Het vervelende is, dat er ook niets op viel af te dingen. SNS speelde met strijd en passie en direct met de lange bal naar de goal. Wij hebben op alle posities ondermaats gespeeld, en dat ook nog eens ruim een uur tegen tien man. Wat mij betreft een dik compliment aan SNS, terwijl wij bij onszelf te rade moeten gaan,’ aldus de trainer van Nieuwenhoorn. SNS kwam naar het sportpark aan de Rijksstraatweg voor de knikkers, wilde zich niet bij voorbaat gewonnen geven aan de doorgaans makkelijk scorende Nieuwenhoornaars. De club uit Flakkee speelde op het scherpst van de snede en bij balbezit meteen lang op de spitsen. Na 25 minuten spelen kreeg Peter Vroegindewey vanwege een harde charge de rode kaart voorgehouden. Nieuwenhoorn leek tegen de “tien” op te gaan voor de winst, maar SNS zette een tandje bij en nam op slag van rust zelfs de leiding door Henrik Braber, die een afgeslagen hoekschop op de schoen nam en deze zomaar in de kruising zag zeilen; 0-1. Nieuwenhoorn moest als koploper in de achtervolging om de meubelen te redden, maar het was Brent Melaard, die vlak na rust in de counter tussen vier Nieuwenhoornaars zo vrij als een vogeltje alle glazen aan diggelen schoot: 0-2. De thuisclub nam vervolgens alle risico ‘s, liet de verdediging de verdediging en ging op jacht naar de aansluiter. Het leverde tegen de muur aan verdedigers echter niet meer op dan wat onbenutte mogelijkheden voor Tim van der Lijn, Ken Luyendijk en Wesley Abbo. Een kwartier voor tijd bracht Diego de Graaf de spanning terug in de wedstrijd door een combinatie met Ken Luyendijk af te ronden: 1-2. De druk werd nog eens opgevoerd, maar een uitgesproken kans leverde dat voor de teleurgestelde Nieuwenhoornaars niet op. ‘Je kunt verliezen, maar thuis mag dat natuurlijk niet gebeuren. Kijk, de competitie is met deze verloren wedstrijd natuurlijk niet gespeeld, maar dat neemt niet weg dat we een flinke tik hebben gekregen. En dan is dat nog dubbelzwaar als dat ook nog verdiend is. Wellicht was het de spanning, de onervarenheid. Dat is inherent aan deze jonge ploeg, daar gaan we deze week eens over praten. Ik hoop dat de groep nu is wakker geschud. We zijn geslagen, maar nog niet verslagen, zullen dus zeker terugkomen,’ aldus Ben Mierop. Nieuwenhoorn gaat aanstaande zaterdag in Ooltgensplaat op bezoek bij het nog puntloze OFB. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn (za): Kevin van de Wijngaart; Bram Poldervaart (60. Diego de Graaf), Wesley Abbo, Dwight Preijll, Dennis Nijkamp; Ken Luyendijk, Damiano Vaudo, Sander van Pelt; Timo Buijs, Davy Mierop, Shih-Fa Steehouder (46. Tim van der Lijn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant