Afbeelding

Man aangehouden na grote vuurwerkvangst in flat

Actueel 126 keer gelezen

Agenten hebben vrijdagavond 6 december een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen in twee woningen in de wijken Vogelbuurt en Kooistee in Hellevoetsluis. Een 30-jarige man is aangehouden. In de kelderbox van de verdachte werd bijna 160 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen.

Een deel van de mortieren was al voorzien van een elektrische draad om de mortier elektronisch te kunnen ontsteken. Het gaat om vuurwerk waarvan in 1 stuk net zoveel explosieve stof zit als in meer dan 5 handgranaten. In de woning van de moeder van verdachte werd op zolder een doos aan met ontstekingsmechanismen en batterijen bedoeld om vuurwerk mee af te steken aangetroffen en wat klein vuurwerk. Dergelijk zwaar illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk. Zeker als het net als in deze zaak, wordt opgeslagen in de kelderbox van een flatgebouw. De schade en gevolgen waren niet te overzien geweest als het vuurwerk afgegaan was. Het vuurwerk is in beslag genomen en de 30-jarige verdachte is aangehouden. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Tips?
Heb je iemand in je omgeving die handelt in of in het bezit is van (illegaal) zwaar vuurwerk? Of ken je iemand die het nodig vond een bushokje of prullenbak te vernielen? Meld het! Dit kan via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant