Ibis laat kostbare punten liggen bij Volley Voorne

Sport 145 keer gelezen

De volleybalsters van Ibis hebben in de strijd om zich een plaats te verwerven in de top drie van de tweede klasse A middels een magere 2-3 (25-23, 13-25, 27-25, 21-25, 8-15) overwinning bij laagvlieger Volley Voorne 2 twee kostbare punten laten liggen. De achterstand op koploper Erasmus Volley 2 bedraagt 11 punten en op Hou Stand en de komende tegenstander Bernisse 9 punten. ‘We waren zeker niet blij met deze uitslag, want we waren vooraf uit gegaan van een 0-4 overwinning,’ erkende aanvoerster Amanda Bechtum de matige prestatie van het team.

‘Het probleem is dat wij tegen de mindere tegenstanders de meeste punten verliezen, terwijl we tegen de toppers als Hou Stand altijd goed spelen.’ Ibis, dat het moest stellen zonder Lucinda Broecks, begon in De Meander in Oostvoorne slecht aan de wedstrijd, want Volley Voorne trok de set met 25-23 naar zich toe. ‘Bij de eerste time-out stonden we met 14-8 achter, haalden het nog op tot 16-15 en 23-21, maar verloren uiteindelijk de set.’ De Hellevoetsen herpakten zich in de tweede set met een goede service en de hulp van de foutenlast bij Voorne met een 13-25 overwinning: 1-1. ‘Het geloof was er weer, begonnen in de derde set met een 4-8 voorsprong en later een marge van zeven punten ook goed aan de derde set, maar gaven de voorsprong helemaal weg en bij 18-18 bleef het spannend, maar verloren met 27-25. We hadden het gewoon eerder moeten afmaken.’ Ibis moest bij een 2-1 achterstand wel orde op zaken stellen om de meubelen nog enigszins te redden. De voorsprong in de vierde set werd niet meer uit handen gegeven: 21-25 (2-2). ‘De flow zat er voor de finaleset nog helemaal in, kwamen met 0-5 voor en we wisselden van vak met 5-8, zijn vervolgens niet meer in de problemen geweest,’ aldus beschreef Amanda Bechtum de 8-15 setwinst en daarmee de 2-3 overwinning. ‘De wedstrijd tegen Bernisse zal zeker interessant worden. We kijken er naar uit.’ De subtopper in De Morgenstont begint om 17.30 uur. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Ibis (vrouwen): Cynthia Verkerke, Suzanne Weerheim, Petra Hoogendoorn, Danielle Engels, Amanda Bechtum, Tina Koudijzer, Rianne Jongejan en Ine Riela-Houben.