Handbalsters Helius luiden herstel in

Sport 108 keer gelezen

De handbalsters van Helius hebben zich hersteld van de mindere periode door in Wateringen met 21-27 (11-11) te zegevieren over VENECO/Velo 2. Ik ben blij met de uitslag, kunnen nu weer met vertrouwen toewerken naar de volgende wedstrijd,’ sprak de opgeluchte coach Leopold Foussom over de goede afloop in de altijd moeilijke uitbeurt tegen Velo.

Helius speelde in de Velohal vooral in de eerste zeven minuten sterk en nam daarin een comfortabel lijkende 0-4 voorsprong. Doch mede door gemakzucht hielpen zij de tegenstander met een 6-7 tussenstand en een ruststand van 11-11 weer volledig in de wedstrijd. ‘Ik heb de meiden voorgehouden de eerste zeven minuten van de eerste helft op te pakken.’ De Hellevoetsen knoopten de wijze woorden van hun coach in de oren en namen meteen na rust met gedreven spel afstand van de Westlandsen. ‘We hadden een marge van zes punten en hebben de wedstrijd daarna goed gecontroleerd en vervolgens uitgespeeld,’ aldus Foussom. Bij Helius bleef Roos Adema na een tandartsbezoek op de bank, evenals de nog niet van een heupblessure herstelde Claudia Claudia Pape-Donohue. Amanda Dantuma was er wel bij en tekende meteen voor acht treffers. Helius is opgeklommen naar de vierde plaats in de regio eerste klasse C. Helius speelt aanstaande zondag om 13.20 uur in De Fazant tegen Vires et Celeritas. (heupblessure). Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius: Danielle van der Meijden; Roos van der Linden (8 keer), Leenke de Blaeij (9 keer), Amanda Dantuma (8 keer), Michelle van Leijden (1 keer), Chantal Driessen, Manon Degenkamp (1 keer). Pryanka Donohue-Pape en Kelly Barendregt kwamen ook in actie.