Afbeelding

HC Voorne krijgt te weinig tegen Alphen

Actueel 189 keer gelezen

‘De nederlaag tegen Alphen deed heel pijn,’ stelde coach Gidius Lankhorst nadat zijn vrouwen met 0-2 (0-2) hadden verloren van de club uit het Groene Hart. ‘Alphen is met een vierde plaats niet één van de minste ploegen in de tweede klasse B, maar we hadden één punt verdiend.’ HC Voorne begon aan de Boerseweg brutaal op de aanval goed aan de wedstrijd. Zo kregen onder anderen Brittney Hoogerwaard en Frederique Faasen één op één kansen om de scoren open te breken, maar waren niet slagvaardig genoeg om de Alphense goalie tot capituleren te dwingen.

Sjoukje van Deursen deed het voor Alphen beter, want zij scoorde na harde klappen van buiten de cirkel via een verdedigster wel twee keer: 0-2. Michelle Bax had met een goed schot ook geen meeval voor de aansluiter. De Hellevoetsen drongen met name in de laatste twintig minuten fel aan, maar Brittney Hoogendoorn, Rebekka Kroeze en uitblinkster Ellen Mens zagen geen kans om de uitblinkende doelvrouwe van Alphen te passeren. Aan de overzijde excelleerde wederom Ira van Gastel met goede reddingen in de goal. ‘We hebben de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, de laatste twintig minuten Alphen volledig vast gezet, creëerden heel veel kansen, maar bleven steken op de nul. Het belangrijkste is dat we op de goede lijn zitten en we na de winterstop best weleens voor een verrassing kunnen gaan zorgen,’ aldus Gidius Lankhorst. Bij de HC moest Fredérique de Bode al na een kwartier spelen met een pijnlijke pols het veld ruimen. De Bode kreeg een bal op haar pols. De geblesseerden Lauren Bax en Janneke Verspaget hopen zich na de zeer lange winterstop weer bij de groep aan te sluiten. HC Voorne en Evergreen zijn de hekkensluiters op 6 punten achterstand van de naaste concurrent Dopie. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Rebekka Kroeze, Joyce Homberg, Melissa van Keulen, Suzanne van Roon; Demi Homberg, Bo van den Berg, Fredérique de Bode; Annelot Kroon, Michelle Bax, Ellen Mens. Frederique Faasen, Brittney Hoogerwaard, Shelly Drukker en Karlijn Westerhof kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant