Imposante dubbelslag Bart van Nunen

Sport 95 keer gelezen

Na een week eerder een uitzonderlijke prestatie op de 7 heuvelenloop te hebben geleverd wist Bart van Nunen in Tilburg het Nederlands kampioenschap cross bij de junioren te winnen. Op de 7 heuvelenloop behaalde hij, in een internationaal topveld van senioren, als junior, een 9e plaats overall en finishte zelfs als 4e Nederlander. Dit in een uitzonderlijke tijd van 45.42 over 15 km.

De manier waarop was indrukwekkend. Na 5 km voerde hij een groep met nationale en Internationale atleten aan en wist het tempo zo op te voeren dat uiteindelijk iedereen af moest haken en hij de race verder solo uitliep. Met slechts een aantal seconden achter de Nederlandse nummer 3, Patrick Stitzinger (Nederlands kampioen marathon 2013). Het Nederlands kampioenschap cross was al even indrukwekkend. Na zijn traditioneel wat mindere start wist hij zeer snel naar de kop te lopen en ook hier de groep een hoog tempo op te leggen. Uiteindelijk bleef hierdoor alleen Roy van Eekelen van de AV Sprint over. Ook Roy moest, na opnieuw een tempoversnelling in de laatste ronde, in Bart zijn meerdere erkennen. Naast de winst op het NK was er ook winst in het internationale overall klassement . Dit resultaat betekent ook afvaardiging, met nog 11 Nederlandse atleten, naar het EK Cross in Belgrado op 8 december. De 18-jarige VWO scholier van het Jacob van Liesvelt college zal hier pogen een mooie klassering te lopen.