Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Grote verkeerscontrole Hellevoetsluis

Algemeen 8.246 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 15 november werd in Hellevoetsluis een flinke verkeerscontrole gehouden. Hiervoor werkte het verkeershandhavingsteam van de politie samen met hun basisteam. Wethouder Peter Schop en burgemeester Peter Rehwinkel keken mee.

De politie controleerde bij de Amnesty Internationallaan/Fazantenlaan een paar uur lang, tussen 16.00 en 22.00 uur. Tijdens de controle werden veel automobilisten naar de kant gehaald voor een snelle controle. In eerste instantie werd er vooral gekeken naar het papierwerk. Soms ging een controle verder. Er was bijvoorbeeld een Poolse chauffeur met gordijnen en een vlag bij de voorruit en zijruiten. Erg decoratief natuurlijk maar niet echt verkeersveilig. De gordijnen en vlag moesten verdwijnen. Scooters en brommers werden op een rollerbank gezet om de snelheid te meten. Ook werd er gekeken naar geluidsoverlast. Er was zelfs speciale apparatuur aanwezig om het aantal decibellen , dat uit de uitlaat van een auto komt, te meten. Is de geluidsoverlast te groot, volgt er een flinke boete. In deze tijd voor oud- en nieuw werd er ook speciaal op de inhoud van (bedrijfs-)busjes gelet. Een extra controle op het vervoer van al dan niet illegaal vuurwerk.

Wethouder Peter Schop, wethouder van onder andere mobiliteit, keek het allemaal tevreden aan. “Er werd door heel veel bewoners geklaagd over de verkeersveiligheid. Overal in de gemeente Voorne aan Zee werd er gesmeekt om handhaving. Er werden zelfs bepaalde commissies opgericht om de overlast tegen te kunnen gaan. Ik ben ook erg blij met onze burgemeester. Ik heb de zorgen van de inwoners aan hem voorgelegd en hij kwam meteen in actie. Deze controle was heel snel geregeld. Het is fijn dat het nu gebeurt. Het is een groot opgetuigde actie. We gaan deze controles vaker organiseren de komende tijd. Het is ook gewoon nodig. Te vaak worden de regels nog aan de laars gelapt. We hebben met elkaar regels afgesproken. En die regels moeten gehandhaafd worden. Dat zijn we nu dus aan het doen. Ik snap dat sommige mensen dit als een soort pesten zien. Dat is zeker niet de bedoeling. Het gaat ons vooral om de veiligheid.”

Hans Snel was als operationeel expert aanwezig bij deze controle. Hij is één van de vele politiemensen die deze middag ingezet werden. “De burgemeester kwam ons vragen om deze controle. Ik heb wat lijntjes uitgezet en binnen drie dagen konden wij al in actie komen. Het is een mooie samenwerking tussen het verkeershandhavingsteam en het basisteam. We kijken in eerste instantie naar het papierwerk. We letten natuurlijk ook op allerlei andere zaken, als er alcohol wordt geroken, gaan we meteen over tot een blaastest. De snelheid van brommers wordt gecontroleerd en we kijken ook naar geluidsoverlast. Niet alleen de geluidsoverlast van de brommers wordt nagekeken, ook de decibellen van auto’s kunnen door ons gecontroleerd worden. Het belangrijkste is dat we goed zichtbaar zijn.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant