Nieuwenhoorn keert terug in top zeven

Sport 116 keer gelezen

Nieuwenhoorn heeft afgelopen zondag een belangrijke 1-2 (0-0) overwinning geboekt tegen FC Boshuizen. De Nieuwenhoornaars zijn met dit resultaat op een zesde plaats weer teruggekeerd in de top zeven van de hoofdklasse A.. De mannen van Hans de Heer togen met enige vrees naar Leiden omdat de hekkensluiter op eigen veld de enige twee punten afsnoepten van de koplopers De Zouaven en K;HFC.

Bovendien vertrok DHC met de hakken over de sloot met drie punten van Boshuizen. De vrees was niet ongegrond, want ook Nieuwenhoorn ondervond de kracht op eigen veld van Boshuizen. ‘Je weet hoe spelers denken als zij tegen een mindere tegenstander spelen. Dan treed er ongemerkt gemakzucht op. De wedstrijd tegen Boshuizen was voor mij geen A.B,C-tje. Zij hebben individuele kwaliteiten, dus blijft het oppassen. Ik heb de groep de ongepaste onderschatting ook met de voorbeelden Zouaven en KHFC ook voor gehouden.’ Nieuwenhoorn begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg na tien minuten spelen een ideale gelegenheid om de score open te breken. Doch de toegekende strafschop van Kadir Görer werd gestopt door de Leidse doelman. ‘Dat was een domper, want benut je die strafschop, dan is de wedstrijd gespeeld, maar nu hield je hen onnodig in de wedstrijd.’ Boshuizen werd ook sterker, maar mede door het uitstekende spel van uitblinker Koen Speelman werd naderend onheil verijdeld. Djerreld Muntslag kreeg op slag van rust alsnog de kans om de score te openen, maar de topscorer van Nieuwenhoorn schoot de bal alleen voor de keeper naast. ‘Met die strafschop en de kans voor Djerreld hadden dat achteraf beslissende momenten kunnen zijn.’ Nieuwenhoorn, dat uitkwam zonder de geschorste verdedigers Anthony Piqué en Jeffrey de Koning, maar met de van een schorsing teruggekeerde Melvin Winterberg en de invalbeurt van Nathan Bastien, speelde in het tweede deel met het winnen van de duels de druk op de bal met meer beleving en kreeg ook meer grip op de wedstrijd. Juist op het moment dat de bezoekers zouden toeslaan, kopte een Boshuizer een hoekschop achter Jesse Lub: 1-0. Nieuwenhoorn bleef de toon aangeven en kwam na ruim een uur spelen ook verdiend op gelijke hoogte toen Sidiq Walizada uit een scrimmage de gelijkmaker binnen peerde: 1-1. Vijf minuten voor tijd ontpopte Marc Bravenboer zich als matchwinnaar door een afgeslagen aanval tegen het garen te jagen: 1-2. ‘Ik ben blij met de punten, geeft ook meer lucht, want vergeet niet dat dit een heel belangrijke sleutelwedstrijd was,’ aldus Hans de Heer. Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag op het sportpark aan de Rijksstraatweg om 14.30 uur de topper tegen het Haagse Quick. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn: Jesse Lub; Jeremy Hubrechtse, Jordy Braber, Jordy de Wit, Koen Speelman (80. Nathan Bastien); Melvin Bout (46. Marc Bravenboer), Moreno Marenga, Melvin Winterberg; Djerreld Muntslag (75. Kevin Muanza), Sidiq Walizada, Kadir Görer.