Afbeelding

Helius stijgt na zege tegen Gemini op competitieladder

Sport 101 keer gelezen

De handballers van Helius hebben afgelopen zondag uitstekende zaken gedaan door in de belangrijke staartwedstrijd Gemini 2 met een klinkende 28-15 (15-5) overwinning voorlopig van zich af te schudden. Daarmee hebben de Hellevoeters zich in de landelijke hoofdklasse D opgewerkt naar de zevende plaats. Daan Struik vijzelde het zelfvertrouwen in de vierpuntenwedstrijd op door liefst acht maal raak te schieten en had daarmee een groot aandeel in de zege.

Opvallend was ook het uitstekende optreden van doelman Laurens Luijendijk, die zijn ploeg met diverse reddingen op de been hield en daarmee tevens aan de basis stond van menig snelle counter. Doch ook het verdedigingsblok met de ervaren Bas van den Heuvel, die vorige week ontbrak, en jonkie Pascal Haak wist menig aanval van Gemini te ontregelen. ‘Na het debacle van vorige week heeft de ploeg zich uitstekend hersteld,’ stelde Bouke Troost tevreden. ‘We waren na de donderdagavondtraining goed op deze wedstrijd voorbereid. Hoewel je met een reserveteam nooit weet welke spelers je tegenover je krijgt heeft de ploeg de taken gedisciplineerd uitgevoerd. We hebben in elk geval uitstekende zaken gedaan en met een zevende plaats wat meer afstand genomen van de gevaarlijke zone.’ De mannen van Helius zaten al snel goed in de wedstrijd, want na tien minuten spelen was de stand al 5-1. ‘De voorsprong gaf rust en hebben deze vanuit een goede organisatie langzaam naar een 15-5 ruststand uitgebouwd.’ De Hellevoeters verzaakten ook in het tweede deel niet, bleven de concentratie bewaren. ‘Iedereen is goed aan bod gekomen en dat is ook belangrijk,’ wees de coach van Helius naar de sterke bank. Helius speelt aanstaande zaterdagavond om 20.30 uur in de Schiedamse Groenoordhal tegen het nog puntloze DWS. ‘Tegen DWS liggen er nieuwe kansen om te klimmen. Zij zullen alles in het werk stellen om de eerste overwinning te pakken, die wij door geconcentreerd spel en veel beleving dienen te voorkomen,’ aldus Bouke Troost. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Laurens Luyendijk (50. Rijnoud Bestebreurtje): Bas van den Heuvel (6 keer), Daan Struik (8 keer), Jeffrey Prins (1 keer), Nick Hovenkamp, Yannick Zwaan (3 keer), Pascal Haak (3 keer), Erik Haak, Tijmen Bestebreurtje (6 keer), Jeremy Bekkers (1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant