HC Voorne schudt De IJssel van zich af

Sport 140 keer gelezen

De hockeyers van HC Voorne hebben een belangrijke klip genomen door de topper tegen De IJssel met een 5-3 (3-1) overwinning tot een goed einde te brengen. De HC staat fier aan de leiding in de derde klasse C, gevolgd door Dopie op twee punten en De IJssel nu op zes punten. Na een periode van aftasten, verhoogden de Hellevoeters in de aantrekkelijke wedstrijd het tempo en dat leidde na twintig minuten spelen tot de openingstreffer van Robert Felling, die een strafcorner snoeihard langs de doelman slingerde: 1-0.

Op het halfuur stond Ian van den Dool op de goede plaats om een afgeslagen aanval in de rebound doeltreffend te retourneren: 2-0. HC Voorne had de touwtjes stevig in handen, speelde solide vanuit de organisatie en gaf de Nieuwerkerkers nauwelijks de gelegenheid om met enige dreiging binnen de cirkel te penetreren. Drie minuten later mocht Robert Felling wederom aanleggen vanuit een strafcorner: 3-0. Op slag van rust joeg Jim Dronk een strafcorner langs de kansloze doelman Matthijs Troost: 3-1. ‘Het voordeel nu was dat we bij de genomen voorsprong niet meteen met de gelijkmaker om ons oren werden geslagen, maar zelf de tweede goal maakten. Dat gaf ook wat rust,’ stelde Jeroen Bijl. ‘Het was duidelijk dat De IJssel in de tweede helft moest komen, dus was het zaak om vanuit de basis te blijven hockeyen.’ Na tien minuten spelen was het al raak, toen Menno Immink een harde pass van uitblinker Robert Felling controleerde en de bal vervolgens meteen achter de doelman van de IJsselaren pushte: 4-1. De mooiste goal kwam van de stick van Robert Felling, die na een knappe aanval over rechts een voorzet van Jimmy Keemink meteen op de stick nam waarop de bal als een granaat in het doel plofte: 5-1. Het feestje later in het clubgebouw kreeg op het veld al gestalte, waarvan De IJssel in de laatste vijf minuten gretig profiteerde met onnodige tegentreffers van Tom Blomsma en Vincent Martens: 5-3. ‘Het team heeft een heel goede wedstrijd gespeeld, alleen jammer van de verslapping in de laatste vijf minuten. Maar goed, de groep is als een geheel goed bezig en dat willen we zolang mogelijk vasthouden,’ aldus Jeroen Bijl. HC Voorne speelt aanstaande zondag om 14.45 uur aan de Boerseweg zo vlak voor de winterstop de laatste wedstrijd tegen Souburgh. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (mannen): Matthijs Troost; Philip Snijders, Stijn Verburg, Jeroen van Duijvenbode, Pim Ravenschlag; Menno Immink, Dyon van den Berg, Maarten Troost; Jimmy Keemink, Robert Felling, Ian van den Dool. Tim van Rijn, Ritchie Keemink en Stan Levels kwamen ook in actie.