Ibis bezorgt koploper Hou Stand flinke kater

Sport 147 keer gelezen

De volleybalsters van Ibis hebben de spanning in de regio tweede klasse A volledig terug gebracht door koploper Hou Stand met een 3-2 (26-24, 24-26, 25-19, 11-25, 15-13) nederlaag huiswaarts te sturen. Ibis bezet de vierde plaats met ruime achterstand op de leiders Hou Stand, Erasmus 2 en Bernisse

De Hellevoetsen gaven de koploper in De Morgenstont uitstekend partij en nam met een 14-10 voorsprong afstand van de club uit Dordrecht, maar zagen de voorsprong vervolgens met een 17-20 achterstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Na de tweede time-out toonde Ibis veerkracht door terug te komen tot 22-22 en vervolgens in de finale met 26-24 toe te slaan: 1-0. Ook de tweede set ging lange tijd gelijk op, maar bij 24-20 verzuimde de thuisclub tot vier keer toe het matchpoint te verzilveren, waarop Hou Stand genadeloos hard toesloeg: 24-26 (1-1). ‘We hebben deze set onnodig uit handen gegeven. De pass bleef uit waardoor we kostbare punten verloren,’ aldus Amanda Bechtum. De equipe van de aanvoerster van Ibis was geenszins aangeslagen en ging met volle overtuiging in set drie op voor de winst. Bij 19-15 liep Ibis vervolgens door naar 25-19: 2-1. De vierde set liep met Rianne Jongejan op setup voor Cynthia Verkerke uit op een fiasco, want deze werd kansloos met 11-25 verloren: 2-2. ‘We dachten aanvankelijk dat het verkeerd zou aflopen, maar met de basis van de eerste en derde set begon het toch weer te lopen. Bij een 11-12 achterstand herpakten we ons na de time-out en wonnen de set (15-13) en daarmee de wedstrijd: 3-2. Omdat de pass niet altijd goed liep kwamen we in de problemen, maar bleken nu in staat om het in de finale toch af te maken. Door de winst blijven we staan op een goede vierde plaats.’ Bij Ibis ontbrak Tina Koudijzer (rug). Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Ibis (vrouwen): Cynthia Verkerke (set-up), Suzanne Weerheim (diagonaal), Lucinda Broecks (buitenaanvalster), Petra Hoogendoorn (buitenaanvalster), Danielle Engels (midden), Amanda Bechtum (midden). Libero Rianne Jongejan. Ine Riela-Houben kwam ook in actie.