Nieuwenhoorn (zo) zal aan de bak moeten na nieuwe nederlaag

Sport 92 keer gelezen

Nieuwenhoorn is er niet in geslaagd om zich weer kort achter de top te nestelen van de hoofdklasse A. De Nieuwenhoornaars verloren op het sportpark De Kloet in het Noord-Hollandse Grootebroek met 4-2 (3-0) van De Zouaven. De equipe van Hans de Heer, dat het moest stellen zonder de geschorsten Anthony Piqué en Melvin Winterberg en de geblesseerde Nathan Bastien, bezet daarmee de achtste plaats. ‘We hebben het in de eerste helft laten liggen,’ baalde de interim-trainer van Nieuwenhoorn.

‘We kregen door persoonlijke fouten binnen een kwartier spelen drie goals om de oren. We zijn in de tweede helft één op één gaan spelen. Dan heb je in je achterhoofd Dordrecht in gedachten, want dat won na een achterstand van 1-3 ook nog met 4-3 van Eindhoven, dus waarom niet. We leken goed op weg totdat die vierde goal van Zouaven viel, hoewel we toen ook nog kansen kregen.’ De Zouaven zette vanaf minuut één meteen druk op de ketel, zette Nieuwenhoorn met de kont tegen de zestien. Na een klein halfuur spelen was het dan ook raak door Pieter Koopman: 1-0. De bezoekers waren het spoor even bijster, want tien minuten later was het Arjen Boekweit, die profiteerde van de desorganisatie in de defensie van Nieuwenhoorn: 2-0. Het zou nog erger worden voor de zwart witten, want nog geen vijf minuten later schoot Pieter Koopman de bal opnieuw achter de kansloze doelman Jesse Lub: 3-0. Nieuwenhoorn tapte in de tweede helft uit een heel ander vaatje. Hans de Heer hield Melvin Bout achter in de kleedkamer waarvoor hij Sidiq Walizada liet opdraven. De Nieuwenhoornaars zochten vanaf de eerste minuut met opportunistisch voetbal de kortste weg naar het doel. Na tien minuten spelen was het al raak, toen een kopbal van Jordy Braber uit een hoekschop van de Afghanistaanse international Sidiq Walizada afketste op doelman Aron van Loon waarop Djerreld Muntslag in de rebound binnen kopte: 3-1. ‘Zouaven raakte in paniek, terwijl wij de grip op de wedstrijd hadden.’ Het nu wel dominant opererende Nieuwenhoorn was goed op weg naar de aansluiter, maar halverwege counterde de thuisclub via Marco Mazee naar de bevrijdende 4-1. Vijf minuten voor tijd werd de doorgebroken Djerreld Muntslag binnen de zestien neergelegd door Ike Nan¬ka-Bru¬ce, waarop Kadir Görer met de benutte strafschop meteen de eindstand bepaalde: 4-2. Nieuwenhoorn gaat aanstaande zondag op bezoek in Leiden om aldaar de absolute hekkensluiter Boshuizen te bestrijden. ‘We zullen aan de bak moeten, want thuis blijft Boshuizen, gelet op het gelijkspel tegen De Zouaven, ondanks de precaire situatie een geduchte tegenstander,’ aldus Hans de Heer. Nieuwenhoorn zal zo wie zo moeten winnen, want anders wordt het naar beneden kijken. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn: Jesse Lub; Jeremy Hubrechtse, Marc Bravenboer, Jeffrey de Koning, Koen Speelman (70. Toufik Addouchi); Melvin Bout (46. Sidiq Walizada), Jordy de Wit, Jordy Braber; Moreno Marenga, Djerreld Muntslag, Kadir Görer.