Afbeelding
Foto: Ramtorenschip De Buffel

Ramtorenschip Buffel viert 10-jarig jubileum in Hellevoetsluis

Algemeen 946 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het historische ramtorenschip “Buffel” in Hellevoetsluis viert een belangrijke mijlpaal in zijn geschiedenis. Op zondag 8 oktober wordt met trots het 10-jarig jubileum van museumschip “Buffel” gevierd in de historische vestinghaven van Hellevoetsluis. Dit jubileum is zowel voor de “Buffel” zelf als voor Hellevoetsluis met zijn historische vesting van groot belang.

Met een rijke maritieme geschiedenis vertegenwoordigt de “Buffel” een waardevol cultureel erfgoed voor Nederland. Het schip, gebouwd in 1868 en ooit in dienst van de Koninklijke Marine als ramtorenschip, heeft door de jaren heen tal van uitdagingen doorstaan en is omgetoverd tot een museum en een populaire toeristische attractie.

Gedurende de afgelopen 10 jaar heeft de “Buffel” duizenden bezoekers verwelkomd aan boord. Het boeiende verhaal achter dit schip verrast mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het schip stelt een fascinerende collectie ten toon. Veel over het leven aan boord wordt prachtig uitgebeeld. Voor kinderen is er van alles te ontdekken en zijn er leuke doe-dingen. Educatieve activiteiten worden georganiseerd en evenementen gehost. Alles samen stelt het ons in staat ons maritieme erfgoed te koesteren en te vieren.

De gemeente Voorne aan Zee en de Stichting Ramtorenschip Buffel willen hun oprechte dank uitspreken aan alle vrijwilligers, sponsors en betrokkenen die hebben bijgedragen aan het behoud en de instandhouding van de “Buffel”. Hun toewijding heeft ervoor gezorgd dat dit historische schip bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Het 10-jarig jubileum van de “Buffel” is een mijlpaal waarvoor iedereen van harte uitgenodigd wordt om de “Buffel” te bezoeken en de rijke maritieme geschiedenis van dit prachtige schip te ervaren!

Op zondag 8 oktober krijgen betalende bezoekers van het museumschip een gratis consumptie en iets lekkers aangeboden. Kom naar de Buffel en vier dit jubileum mee!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant