Afbeelding
Foto: pixabay.com

ImpuMAEX Impuls Energie: financiële bijdrage voor maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemers

Algemeen 470 keer gelezen

De MAEX Impuls Energie is een financiële bijdrage aan initiatieven, gevestigd in de regio Groot-Rijnmond, die willen verduurzamen en/of impact (willen) maken in de energietransitie. Er is vanaf 19 september in totaal €220.000 beschikbaar, verdeeld over twee soorten aanvragen: energietransitie en verduurzaming.  

Na het succes van de eerste impuls in de Metropool Regio Amsterdam is deze Impuls nu beschikbaar voor initiatieven in de regio Groot-Rijnmond of Gemeente Moerdijk. Er is per aanvraag maximaal €10.000,- beschikbaar.

Voor wie?
Energietransitie betreft initiatieven die impact maken op het gebied van de energietransitie, zoals energiecoöperaties of ecodorpen. Zij kunnen geld aanvragen voor het versterken en/of professionaliseren van hun organisatie. Bijvoorbeeld door energiecoaches op te leiden, energie-klusteams te faciliteren of te investeren in een IT- of administratiesysteem.

Voor verduurzaming is geld beschikbaar voor initiatieven die hun eigen organisatie willen verduurzamen. Daarbij kun je denken aan de aanschaf van zonnepanelen voor het ontmoetingscentrum, een elektrische buurtbus of een inductiekookplaat voor de eetclub.

Aanvraag indienen
Voldoe je als initiatief en/of sociaal ondernemer aan bovenstaande voorwaarden en ben je gevestigd in de regio Groot-Rijnmond? Dan kan de Impuls Energie eenvoudig aangevraagd worden via www.maex.nl.
 

Let op: de periode van openstelling voor aanvragen is van 19 september (10:00 uur) t/m 3 oktober (22:00 uur) 2023. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.  

Dit is een initiatief van MAEX en Shell om relevante maatschappelijke initiatieven te helpen zodat zij hun duurzame impact in de regio kunnen vergroten. Met de MAEX Impuls Energie zetten MAEX en Shell samen de stap om te investeren in initiatieven die onmisbaar zijn voor de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, zoals de energietransitie. Denk voor een aanvraag in de impuls Energie aan energiebesparing, hernieuwbare energieopwekking, verduurzamingsadvies, duurzame verwarming en/of duurzame mobiliteit. Maar ook aan het versterken van de organisatiekracht als je al een initiatief bent dat waarde levert in de energietransitie. 

Uit de krant