Afbeelding
pixabay.com

Meld je aan: cursus ‘Stoppen met roken’!

Algemeen 785 keer gelezen

Vierpolders - Stoppen met roken is echt geen makkie. Misschien hik je er al jaren tegenaan. Heel logisch, want het gaat niet vanzelf. Maar: de eerste voordelen voel je al na 1 dag.  Je lichaam begint meteen met het herstellen van de schade door de chemische stoffen in sigarettenrook. Nieuwe cellen vervangen de beschadigde lichaamscellen. Meteen na het stoppen met roken, heb je minder kans op longkanker. 

Op woensdag 11 oktober van 18.00 uur tot 22.30 uur organiseert Stichting Ik Stop Ermee een cursus ‘Stoppen met roken’. Het slagingspercentage van deze cursus is hoog. De cursus is eenmalig en duurt ongeveer vier en half tot maximaal 5 uur, waarin u leert hoe u kunt stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen. Alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld, waardoor het stoppen u erg gemakkelijk wordt gemaakt.

Opbouw van de workshop
De workshop is als volgt opgebouwd: Waarom rookt u (nou echt)?Waarom is stoppen zo ingewikkeld (fysiek en mentaal)?Hoe niet te stoppen (o.a. minderen, onthouding, vervangen, eten, medicijnen en twijfel).Hoe wél te stoppen en wat u precies kunt verwachten nadat u gestopt bent.

Tijdens de cursus wordt ieder anderhalf uur een korte rookpauze ingelast. Het doorroken tijdens de bijeenkomst is een cruciaal onderdeel van de workshop, omdat nieuwe inzichten alleen blijvend worden aangenomen als u ze zelf ‘gevoeld’ heeft. Na de workshop rookt iedereen zijn laatste sigaret en ontvangt u een samenvatting van de cursus en het telefoonnummer van de trainer.

Nazorg
Na afloop ontvangt u de hele cursus per e-mail. De nazorg bestaat uit de onbeperkte telefonische counseling van de trainer tijdens werkdagen. Er is geen enkele vraag of situatie over het onderwerp waar de trainer geen raad mee weet. Tot twee jaar na de cursus ontvangt u als ex-roker gemiddeld om de vier maanden een e-mail met daarin informatie over hoe u zich nu voelt en welk risico’s bij deze fase horen.

Voor wie is de cursus?
Voor alle rokende leden, ook alle gelegenheids- en niet-verslaafde rokers, en sigaren- en pijprokers. U mag ook uw partner aanmelden. De kosten bedragen eenmalig €100,- inclusief de nazorg.

Locatie en tijd
‘t Dijckhuis, Dijckpotingen 10 te Vierpolders op woensdag 11 oktober van 18.00 uur tot 22.30 uur. U kunt zich aanmelden door in te schrijven voor de cursus Vierpolders via www.ikstopermee.nl/stoppen-met-roken-cursus of bellen met 030 208 3024.

Uit de krant