Afbeelding
Foto: strr
Video

Lampionnenoptocht wéér een echt Hellevoets feestje!

Algemeen 2.373 keer gelezen

Hellevoetsluis - De 73ste EID Lampionnenoptocht afgelopen zaterdag was een gezellig feestje met tropische temperaturen!  Het hele plein achter het Helinium/Albeda/Jacob van Liesveldt was op zaterdagmiddag prachtig versierd, en ondanks de hitte zetten de vrijwilligers zich vol enthousiasme in.

De nieuwe locatie vergde even wat aanpassing, maar al snel hing er een geweldige sfeer. Na een stroomstoring werden de vrijwilligers getrakteerd op heerlijke broodjes kaas, kroketten en frikandellen, samen met liters water om de warmte te trotseren. De eerste aanmeldingen kwamen al vroeg binnen en brachten een kleurrijke variatie aan karren en kostuums met zich mee, waaronder heksen, pompoenen, superhelden en meer. Ondanks de hitte werd er volop gedanst en bleef de sfeer geweldig. De optocht begon om 20.00 uur en trok langs een nieuwe route, wat voor zowel deelnemers als toeschouwers even wennen was.

In de Helmstraat/Parnassialaan was er een stop om bij te tanken en de verlichting aan te steken. Ondanks de hitte hielden de muziekkorpsen moedig vol, zonder flauwvallen gelukkig. Na de oversteek van de Rijksstraatweg begon het donker te worden, wat de verlichte wagens en karren nog indrukwekkender maakte. Gelukkig koelde het langzaam af, maar de feeststemming bleef hoog.

Dit jaar viel op dat er veel meer versierde tuinen waren, wat geweldig was voor zowel deelnemers als toeschouwers. Rond 22.00 uur keerde de stoet terug naar de parkeerplaats, waar ons eigen Sempre Crescendo en andere muziekkorpsen nog voor entertainment zorgden. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking door een enthousiaste wethouder Peter Schop.

De prijswinnaars waren als volgt: In de categorie ‘Eigen gemaakte lampion’ ging de eerste prijs naar Kathlin Steenbeek met de Flamingo, gevolgd door Eva en Anja van Grieken met Zonnetje op de tweede plaats en Giosiee Capellao met Pokémon op de derde plaats. In de categorie ‘Individueel’ won Thomas op zijn spookfiets de eerste prijs, gevolgd door De panda op de tweede plaats en Alleen op de fanfare op de derde plaats. In de categorie ‘Kleine groepen’ behaalde The Addams Family de eerste prijs, gevolgd door Lo-vis op de tweede plaats en Sempre Crescendo met de jeugdledenkarren op de derde plaats. Bij de ‘Grote groepen’ wonnen De pinguïns de eerste prijs, gevolgd door de Halloween familie op de tweede plaats en de Superhelden op de derde plaats. De prijzen voor ‘Reclamewagens’ gingen naar Montage Techniek Hellevoet  met De Snolle Nonnen/Sisteract op de eerste plaats, Molenhuys met de badkamer op de tweede plaats en Frozen van Chris boomverzorging op de derde plaats. Tenslotte werden de ‘Tuinen’ beoordeeld, waarbij de eerste prijs ging naar Moriaanseweg 122 met Wit Licht, gevolgd door Meeuwenlaan 25 met Picachu op de tweede plaats en Moriaanseweg-oost 102 met de sfeervolle tuin op de derde plaats. De Snolle Nonnen en De pinguïns werden bovendien beloond met de wisselbeker, en iedereen kijkt uit naar hun mogelijke titelverdediging volgend jaar!

De avond was warm, maar gevuld met blije gezichten, wat de inspanningen zeker de moeite waard maakte. Nel Pille van Stichting Riet Ruijlof: “Het was geweldig. Er waren dit jaar zoveel mensen langs de weg die genoten van de stoet en applaudisseerden voor alle deelnemers.”

De organisatoren bedanken de EID voor de sponsoring, wethouder Schop voor het uitreiken van de prijzen, 4P voor de stoetbegeleiding en alle vrijwilligers voor hun toewijding. Ze hopen volgend jaar weer veel mensen te verwelkomen. 

Kijk hier de leuke video van Peter Heine. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant