Al die zeilen bij elkaar gaven een vrolijk beeld op het water.
Al die zeilen bij elkaar gaven een vrolijk beeld op het water. Foto: Petra Vangerven

Regionale jeugdzeilwedstrijden Haringvliet

Algemeen 1.508 keer gelezen

Hellevoetsluis – Wie zondag een blik wierp op het Haringvliet kon genieten van een mooi schouwspel. Zo’n 70 jonge deelnemers zeilden een spannende wedstrijd in verschillende klassen met hun kleine zeilboot. Onder een mooi zonnetje en met net genoeg wind gingen de jonge zeilers de strijd aan met elkaar. 

Hans Romers is jeugdcommissaris bij watersportvereniging Hellevoetsluis. “We zijn in januari al met acht enthousiaste mensen begonnen met organiseren en plannen van deze jeugdzeilwedstrijd. Er komt heel veel bij kijken bij zo’n wedstrijd. We hebben ruim 70 jonge deelnemers uit de regio Rotterdam en er lopen meer dan 50 vrijwilligers rond vandaag. De samenwerking tussen de verschillende watersportverenigingen verloopt ook prima. Deze wedstrijd werd tot 15 jaar geleden jaarlijks georganiseerd. Dat willen we nu graag ieder jaar terug brengen en er een jaarlijks evenement van maken. We zijn ook erg blij met onze wedstrijdleiding. Hij geeft de wedstrijd een serieus en professioneel tintje.”

Wedstrijdleider Gert Jan Kos was aanwezig op het startschip om alles in goede banen te leiden. “Ik werd gevraagd als wedstrijdleider en heb hier in al mijn enthousiasme ja op gezegd. Ik ben al eerder wedstrijdleider geweest maar nog niet op zo’n groot evenement. Ik heb hiervoor in het verleden een opleiding gevolgd bij de KNWV. Ik woon in Amsterdam en ben ook geboren in die omgeving. Ik ben lid van de catamaran zeilvereniging de Hellecat hier in Hellevoetsluis. Er ontstaat op het moment een mooie samenwerking in het jeugdzeilen tussen alle zeilverenigingen van Hellevoetsluis. Voor deze wedstrijd komen alle verenigingen uit de omgeving van Rotterdam samen. Dit is echt een ‘grootwater’ wedstrijd. Als je bijvoorbeeld gewend bent om op de Kralingse plassen te varen is zeilen op het grote water van het Haringvliet wel even wat anders.”

Alle jonge zeilers verzamelden zich voor de wedstrijd rondom het startschip. Soms met wat gemopper omdat het toch wel wat moeilijk manouveren was, zo dicht op elkaar. Maar op het juiste moment lagen alle boten keurig op één lijn. Wethouder Daan van Orselen was op het startschip aanwezig om het startschot voor de wedstrijd te geven. Niet met een startpistool maar met een ferme druk op de knop opende hij de wedstrijd. “Dit is natuurlijk superleuk voor Hellevoetsluis en het Haringvliet. Het is een hele opgave om dit allemaal te organiseren. Alle vrijwilligers zijn hartstikke goed bezig in dit mooie weer en in deze mooie omgeving. Dat mag best wel gewaardeerd worden. Hellevoetsluis komt nu mooi in het plaatje. Voor de sport, om lekker te zeilen en om hier gewoon te zijn. Hellevoetsluis alleen al beschikt over meer dan 2000 ligplaatsen voor de waterrecreanten. En dan spreek ik nog niet eens over de vele ligplaatsen in de andere gemeenten in Voorne aan Zee. Waterrecreatie wordt in de toekomst alleen maar belangrijker.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant