Een deel van de driehonderd (!) welpen en twee prinsessen op de wallen van Hellevoetsluis.
Een deel van de driehonderd (!) welpen en twee prinsessen op de wallen van Hellevoetsluis.

Sprookjes komen weer tot leven bij Scouting Hellevoetsluis

Algemeen 1.340 keer gelezen

Hellevoetsluis – Vanuit de hele regio Maasdelta kwamen 13 welpengroepen naar Hellevoetsluis om op de wallen samen spellen te spelen. Zaterdag 3 juni organiseerde Scouting Hellevoetsluis namelijk de regionale Jungledag. Het thema dit jaar was sprookjes en daarin had Scouting Hellevoetsluis groots uitgepakt.

Bij de opening verzamelden de welpen en hun leiding zich rondom de kampvuurplaats. De wallen waren voor de gelegenheid feestelijk versierd. Het was een mooi gezicht, al die groene bloezen bij elkaar. Na het hijsen van de vlag en het groeps-saluut kwamen allerlei sprookjesfiguren tevoorschijn. Zij liepen rond om de kinderen hier en daar te helpen maar soms ook om lekker stout te plagen. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje liep ook rond. Ze deelde appels uit maar werd met wantrouwen bekeken. Zo zei een welpje :”Nee, dank u hoor, ik eet mijn zelf meegebrachte appeltje wel op”. Lauret Tromp, voorzitter van Scouting Hellevoetsluis speelde op deze dag de boze stiefmoeder. “Ik vind dit één groot feest. We treffen het ook met het weer. Dit thema zorgt natuurlijk ook voor blije mensen. Voor ons is het ook leuk om te zien wat we samen op poten kunnen zetten. Vanaf half 8 deze ochtend zijn vrijwilligers al in de weer om dit allemaal op te bouwen. Zo’n Jungledag hoeft niet moeilijk te zijn. Iedere groep neemt zijn eigen spel mee en de kinderen rouleren dan tussen de spellen. Het is leuk om te zien welke spellen ze meenemen. De ene groep daagt de kinderen bijvoorbeeld uit met hun kennis over de natuur, een andere groep gooit het competitie-element erin om de vaardigheid te testen en weer een ander organiseert een spel waarin de kinderen op elkaar moeten vertrouwen. Zo komen de welpen op een losse en speelse manier in contact met andere groepen. Het zijn tenslotte onze buur-scoutinggroepen. Je weet nooit hoe ze elkaar dan later weer gaan ontmoeten.”

Rick is leiding bij de welpen van BVB Scouting Barendrecht: “Jungledag is altijd leuk. Je ziet de andere groepen normaal niet zo vaak. Je komt toch allemaal uit een ander gebied. Hier kom je dan weer dezelfde leiding met hun kinderen tegen. Dit samenkomen is hartstikke belangrijk. Je ziet dan ook weer wat scouting is”, vertelde hij grijnzend, ”lekker chaotisch, leuk en spontaan.” Naast alle welpengroepen draaide er nog een speciale welpengroep mee deze dag. De Oekraïense Irina vertelde hier meer over. “Voorzitter Lauret heeft een tijd geleden contact met ons gezocht. Zij heeft deze groep kinderen uitgenodigd om mee te doen met de Jungledag. Wij wonen met veel Oekraïense gezinnen op Europapark. De kinderen gaan naar Nederlandse scholen en leren de taal steeds beter. Het is belangrijk dat onze kinderen ook aansluiting vinden bij Nederlandse kinderen zoals bij Scouting.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant