De vrijwilligers werden in de watten gelegd op de Pauwestee.
De vrijwilligers werden in de watten gelegd op de Pauwestee.

Vrijwilligers Voedselbanken in het zonnetje gezet

Algemeen 1.308 keer gelezen

Hellevoetsluis - Onder de indruk van het vele werk dat de vrijwilligers van voedselbanken Hellevoetsuis en Brielle doen, besloten zij om deze vrijwilligers te verwennen met een BBQ.

Op 3 juni, een zonovergoten zaterdagavond, werden de vrijwilligers verwacht op de Pauwestee van de familie de Pijper in Hellevoetsluis. Op deze unieke locatie werden zij verwelkomd door gastvrouw Els de Pijper. Zo’n 10 leden van Rotary Brielle stonden daar klaar om iedereen te verwennen met een heerlijke zeer goed verzorgde  BBQ. Onder het genot van een drankje en heerlijke gerechten, overgoten met zon en discomuziek van “Even een feestje!” hebben ca 70 vrijwilligers zich tegoed gedaan.
Fusie Voedselbanken
Ook werd er kennisgemaakt met elkaar want Voedselbank Hellevoetsluis en  Voedselbank Brielle zijn voornemens om samen te gaan per 1 januari 2024. Zij gaan dan verder onder de naam Voedselbank Voorne aan Zee. Deze avond  waren zij in de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Dankzij de leden van Rotary Brielle heeft iedereen een heerlijke avond gehad die werd afgesloten met de komst van de ijsboer.

In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Ook in gemeente Voorne aan Zee betreft dit honderden gezinnen. De vrijwilligers van de Voedselbanken zetten zich in om om elke week eten te geven aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant