Afbeelding

Hellevoetse dwarslaesiepatiënt Colin zoekt hulp via inzamelingsactie

Algemeen 7.388 keer gelezen

Hellevoetsluis - Voor veel Hellevoeters is het verhaal van Colin de Melker een verhaal wat ze nooit zullen vergeten. Op zijn 20e brak Colin op het strand zijn nek en liep hij een dwarslaesie op. 

Colin: “Bijna 17 jaar geleden brak ik mijn nek en liep ik een dwarslaesie op. Mijn leven stond eigenlijk op het punt om te beginnen. Ik voetbalde vrij hoog en zou een kans gaan krijgen in het eerste elftal. Ik zou het jaar erop mijn hbo-opleiding afmaken waardoor ik lekker aan de slag zou kunnen gaan. Ik had een bedrijfje wat er goed uitzag en lekker begon te draaien. Toen kwam de dag, die dag. Op 3 juli 2006 rende ik op het strand het water in.  Ik dacht dat ik wel naar voren kon duiken, maar kwam terecht op een zandbank in het water en brak ik mijn nek. In een fractie van een seconde was mijn leven totaal anders.”

Een lange ziekenhuisopname volgde en de daaropvolgende 17 jaar zorgde zijn moeder voor hem, tot ze afgelopen maart na een kort ziekbed overleed. Ze bleek een onbehandelbare tumor te hebben. Sindsdien heeft zijn broer Ryan de zorg voor Colin overgenomen. Via het GoFundMe-platform zamelen de broers geld in om een huis te kopen waar ze allebei hun eigen plek hebben, maar ook samen kunnen zijn.

Colin: “Mijn broertje verzekerde mijn moeder dat hij de zorg voor mij over zou nemen en hij bij mij in huis zou komen wonen totdat we een andere oplossing hadden gevonden. Ik vond het moedig van hem en ik was trots. Net als mijn moeder. Zij was ook gerustgesteld dat er iemand voor mij zou zijn en daar had ze gelukkig niet veel stress meer van.” 

De broers kwamen tot de conclusie dat ze uiteindelijk allebei hun eigen plek willen hebben. “Ik vind het heel moeilijk, maar de enige oplossing die ik op dit moment zie is een inzamelingsactie om een investeringsfonds te beginnen. Waardoor ik wat geld kan verdienen om uiteindelijk bij een hypotheek te voegen en op die manier samen met mijn broertje misschien wel een mooie plek kan kopen.”

Met de inzamelingsactie hopen ze een investeringsfonds te kunnen beginnen waarmee ze samen een huis kunnen kopen waar ze samen kunnen wonen, maar ieder een eigen plek hebben.

Het streefbedrag van de campagne is €35.000. De teller staat inmiddels al op €7.600. 

Bekijk de campagne hier: https://gf.me/v/c/gfm/5wvzfb-lets-stay-together  

Uit de krant