Afbeelding

VV Hellevoetsluis laat jeugd meepraten

Algemeen 736 keer gelezen

VV Hellevoetsluis heeft besloten de jeugd binnen de club mee te laten praten in een jeugdraad. Op maandag 22 mei vond de eerste bijeenkomst plaats waarbij specifiek gekeken werd naar kinderen wiens ouders geen bestuurslid, coördinator of ander soort vrijwilliger zijn binnen de club. Het doel? Een breed scala aan ideeën verzamelen vanuit verschillende invalshoeken.

Het initiatief kwam van jeugdvoorzitter Manuel, die gelooft dat deze kinderen goede vertegenwoordigers zijn van de club. Ze hebben de moed om hun stem te laten horen en op te komen voor hun mening.

Na een korte gewenningsperiode kwamen er enthousiaste gesprekken op gang, waarbij niet alleen leuke ideeën, maar ook belangrijke onderwerpen op tafel kwamen. Wat houdt de jongste leden bezig? Wat gaat er goed en wat kan er verbeterd worden? Daarnaast werd er gesproken over de gewenste activiteiten voor de afsluitingsdag.

Deze bijeenkomst was een waardevol moment waarop de mening van de kinderen centraal stond. Ze fungeren als de oren en ogen van de club, en hun inbreng is essentieel om de clubervaring te verbeteren en activiteiten af te stemmen op hun wensen en behoeften.

Drie meiden en drie jongens vormen sinds kort samen met Manuel Kerkhof en Vibeke van Wingerden de jeugdraad van VV Hellevoetsluis. Namelijk Whaney Duarte (ontbreekt op foto), Joshua Huisman, Bjorn Overeem, Indy van der Vaart, Joy Noijens en Zenna Westerveld.


Uit de krant