Je hoeft niet ver weg te zoeken om het dichtbij te vinden.
Je hoeft niet ver weg te zoeken om het dichtbij te vinden.

Kunst in de kerk van Nieuwenhoorn

Algemeen 925 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zaterdag 10 en zondag 11 juni exposeren vier kunstenaars in het nieuwe culturele trefpunt in de dorpskerk in Nieuwenhoorn.

Maartje van den Noort, Kaat Stieber, Wim van Willegen en Esther van Keulen zullen niet alleen exposeren, ook zullen zij zelf in de kerk aanwezig te zijn om met belangstellenden te praten over hun werk. Maartje maakt schilderijen, tekeningen en textiele werken. Zij laat zich inspireren door de florale wereld van dichtbij. Dat levert mooie en bijzondere kunst op. Wim maakt pentekeningen. Hij heeft veel aandacht voor details, alsof hij door een vergrootglas kijkt. Esther maakt keramiek, handgevormde schalen, vazen en objecten waarvoor zij zich laat inspireren door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand.

Kaat is bekend om haar fotografische kunst. Kaat: “Ik neem mijn darlings mee, zoals ik ze noem. De door mij gemaakte kunstwerken die voor mij echt bijzonder zijn.” Zowel Kaat als de andere kunstenaars gaan graag met de bezoekers in gesprek. “Het is een mooie expositie en wij vertellen graag meer over de verhalen en techniek achter onze werken. Ik bewonder Wim, Esther en Maartje om wat zij maken en daarom is het zo mooi dat onze werken samensmelten in één expositie. Dit wordt een feestje, voor een ieder die van kunst houdt.” De expositie is op 10 en 11 juni geopend van 11u tot 17u. Dorpskerk Nieuwenhoorn, Dorpsstraat 14.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant