OHVV verstevigt de derde plaats

Sport 210 keer gelezen

OHVV heeft afgelopen zondag de belangrijke zespunten wedstrijd tegen Meeuwenplaat met 3-0 (1-0) gewonnen. De formatie van Peter Marcel Nauta heeft in de derde klasse D nu een gat van vier punten geslagen op de Hoogvlieters en staat daarmee stevig op de derde plaats. ‘JHR wordt gewoon kampioen, voor ons is het zaak om de derde plaats inzake de promotiecompetitie veilig te stellen.’

Meeuwenplaat was nu niet de plezierigste tegenstander van de Oudenhoornaars. De bezoekers speelden bij regelmaat over het randje. ‘David Keijzerwaard kreeg een doodschop en het is een wonder dat hij er zonder kleerscheuren is afgekomen,’ sprak trainer Peter Marcel Nauta zijn verontwaardiging uit over het optreden van Meeuwenplaat. OHVV is over de hele wedstrijd gezien nauwelijks in gevaar geweest. ‘Ik was vooraf zeker niet gerust op de wedstrijd tegen Meeuwenplaat,’gaat de trainer van OHVV verder. ‘We hebben op 14 december de laatste officiële wedstrijd, daarna nauwelijks goed kunnen trainen. We hebben onlangs nog een keer getraind op het kunstgras van Hellevoetsluis, bij ons achter de tribune en verloren we vanwege een gebrek aan ritme kansloos met 4-1 bij CKC. Geen ideale voorbereiding dus. Dit terwijl Meeuwenplaat gewoon op het kunstgras kon doortrainen en daarnaast ook nog op trainingskamp is geweest.

Je begrijpt dat ik er niet gerust op was.’ Peter Marcel Nauta had zijn spelers er op gewezen de bal rustig rond te spelen en niet meteen naar voren te hollen. De Oudenhoornaars werden echter al na twee minuten in het zadel geholpen door Hugo van der Wal, die een voorzet van de flanken op de paal kopte, maar de bal via de knie van doelman Hoornweg tot zijn plezier in het doel zag caramboleren: 1-0. ‘Meestal komen we eerst achter, nu zat het een keer mee.’ De thuisclub bleef het duel controleren zonder zich echt kansen te verschaffen. Hoewel, Hugo van der Wal raakte op slag van rust zelfzuchtig de lat, terwijl er twee spelers naast hem liepen om de marge op twee te zetten. Doelman Marcel Smith, die de voorkeur heeft gekregen boven Ritchie van Ooijen en Freek Deichmann, hoefde slechts één keer serieus in actie te komen op een 20-meterschot van een Hoogvlieter. Robin de Ridder kwam vijf minuten later bij een luchtgevecht ongelukkig ten val en moest zich met een knieblessure laten vervangen door Peter Wolters. ‘Robin overstrekte zijn knie, wellicht valt de blessure mee,’ sprak Nauta zijn hoop uit.

OHVV kreeg op het sportpark aan de Eeweg in het tweede deel steeds meer de overhand. Na een kwartier spelen schoot Hugo van der Wal uit een fraaie aanval een voorzet van rechts tegen de touwen: 2-0. Vijf minuten later incasseerde Remon Gouw de rode kaart na een grove charge op de benen van David Keijzerwaard, waarop hij mocht inrukken. Berry de Ridder wierp de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot door een aangever van David Keijzerwaard af te ronden: 3-0. ‘Ik ben content met de overwinning, maar ik heb me vreselijk gestoord aan het gedrag van Meeuwenplaat,’ aldus Peter Marcel Nauta. OHVV reist aanstaande zondag af naar de Rotterdamse Oldegaarde om aldaar middenmoter BZC ’95 te gaan bestrijden.