Afbeelding

VVD wil Willem Alexander Kade

Actueel 109 keer gelezen

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond zal door de VVD fractie een motie worden ingediend om de Museumkade als nieuwe naam ‘Willem Alexander Kade’ mee te geven.

De officiële onthulling van de nieuwe naam, zou dan op 30 april moeten plaatsvinden. De motie wordt onderbouwd met argumenten. De overwegingen van de VVD zijn dat de in aanbouw zijnde Museumkade, officieel Industriehaven heet, dit toeristisch gezien niet een echt aantrekkelijke naam is, Hellevoetsluis een historische band heeft met het huis van Oranje, zowel de toekomstige koning als Hellevoetsluis een band hebben met de Koninklijke Marine, de Prins van Oranje in 2012 nog een bezoek gebracht heeft aan de Hellevoetse vesting, hij op dertig april 2013 als onze nieuwe koning ingehuldigd zal worden, en dat de nieuwe koning, koning Willem Alexander zal gaan heten.

Wanneer de motie wordt aangenomen vraagt de gemeenteraad het college alles in het werk te zetten om per 30 april, als onderdeel van allerlei Hellevoetse festiviteiten en vieringen, de onthulling van deze nieuwe naam te laten plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant