Afbeelding

Evangeliegemeente Agapè steunt Voedselbank Hellevoetsluis

Actueel 97 keer gelezen

Het woord crisis hangt helaas nog onverminderd in de lucht en dit doet zich ook steeds meer voelen bij de voedselbanken in Nederland. Een aantal heeft al een stop moeten instellen omdat de voedselaanvoer eenvoudig te klein is om aan de vraag te voldoen.

Gelukkig is dit voor Voedselbank Hellevoetsluis nog niet het geval, mede dankzij de winkelactie in december en de geweldige ondersteuning van vaste sponsors en door giften en andere initiatieven. Initiatieven zoals van de Rotary, de Ronde Tafel Brielle, bakkers en winkeliers, Unilever, kerken, lokale bedrijven en acties op scholen. Het draagvlak wordt steeds breder en de crisis werkt op die manier ook iets positiefs uit. Tegen de kerstdagen nemen velen het initiatief om ook aan de medemens te denken in de vorm van het afstaan en geven van (kerst)pakketten of het doen van donaties. Het is hartverwarmend dat veel mensen beseffen dat wij het toch ook samen moeten doen als het erop aankomt.

Dat we mensen die het om wat voor reden dan ook zelf even niet meer redden, niet zomaar kunnen laten zitten. Het gaat in de meeste gevallen bij de voedselbanken toch om 'dikke pech´ en tegenslag en is niet simpelweg af te doen met 'eigen schuld, dikke bult´. Ook Evangeliegemeente Agapè wilde een steentje bijdragen en wil dat ook blijven doen. Waar de overheid zich eerder steeds meer terugtrekt op het gebeid van armoedebestrijding, zullen andere partijen het meer moeten oppakken. Je ziet dat ouderen en kansarmen het steeds moeilijker krijgen. Als kerk voel je je dan ook verantwoordelijk om de daad bij het woord te voegen en te staan voor wat je belijdt en wilt uitdragen.

Agapè wilde dit het liefst doen in de vorm van voedsel en niet met een donatie in de vorm van geld. De ondersteuning ten bedrage van € 2.000,00 is daarom omgezet in levensmiddelen, zoals ontbijtkoek en fruit, om daarmee een aantal maanden te overbruggen. Het gaat wekelijks om 130 - 150 pakketten en de voedselbank moet iedere week weer afwachten wat er in de pakketten kan worden gestopt. Het merendeel bestaat uit koolhydraten in de vorm van brood en pastaproducten, zoals macaroni, spaghetti etc. Maar het is veel moeilijker om ook te voorzien in vlees(waren), zuivelproducten, groente en fruit en ook wasmiddel. Als anderen dus ook de voedselbank willen ondersteunen, is het te overwegen om met name ook daar eens aan te denken. Dit is zeer welkom en de voedselbank is daar erg mee geholpen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant