Afbeelding

Voorne Putten Journaal

Actueel 267 keer gelezen

Op zaterdag 26 januari vond in de nieuwe sporthal Maaswijk in Spijkenisse de DoeMEEdag plaats. Iedereen met een beperking kon langskomen om mee te doen of te komen kijken naar allerlei sport- beweegactiviteiten. De organisatie was in handen van Tandem Support en MEE Zuid-Hollandse Eilanden.

“Iedereen (jong en oud) is welkom op deze DoeMEEdag, mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking, een chronische aandoening, ADHD of een vorm van autisme,” aldus productmanager Marc Pelkman van Tandem Support. “We hebben zoveel mogelijk aanbieders van aangepaste sport- en beweegactiviteiten benaderd om deze dag aanwezig te zijn, om zo alle bezoekers te tonen welke mogelijkheden er zijn. Iedereen kan deelnemen aan rolstoeltennis, G-hockey, Zumbagym, fitness, G-tennis, badminton, tafeltennis, G-honkbal, judo, atletiek, zitvolleybal, scouting en boccia. Alle activiteiten worden in de zaal door middel van pictogrammen ondersteund.

Stichting de Nieuwe Brug en de regionale gehandicaptenvereniging A.S.V.P zijn aanwezig met een informatiestandje om zo ook hun aanbod te promoten. Nieuw is Zumbagym, een combinatie van Zumba en gym. Ook partners, ouders, verzorgers, broers, zussen, medebewoners van instellingen en vrienden worden van harte uitgenodigd om mee te komen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant