Afbeelding

Gratis gebitscontroles voor hond en kat

Actueel 184 keer gelezen

Ook dit jaar wordt in februari weer de landelijke maand van de gebitscontrole georganiseerd. Dit jaar verlenen meer dan 800 dierenartspraktijken door het hele land hieraan hun medewerking.

Ook in de regio Voorne-Putten doen weer een aantal dierenartspraktijken mee en bieden in februari een gratis gebitscontrole voor hond en kat aan. U kunt hiervoor o.a. terecht bij : Dierenkliniek Hellevoetsluis, Rijksstraatweg 85, tel: 312575 in Hellevoetsluis en bij DAC Voorne Putten, M.L.Kinglaan 1, 337749 in Hellevoetsluis en Langestraat 90, 412004 in Brielle. Tijdens deze gebitscontrole wordt beoordeeld of uw hond of kat een gebitsbehandeling nodig heeft , bijvoorbeeld voor het verwijderen van tandplak en tandsteen. Ook wordt precies uitgelegd hoe het gebit schoongehouden kan worden en zullen andere tips voor een gezond gebit van uw hond of kat worden gegeven.

4 op de 5 honden en katten ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen.

Gebitsproblemen bij honden/katten worden met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate dieren ouder worden groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van hond/kat, variërend van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. De meeste baasjes weten niet dat hun hond of kat gebitsproblemen heeft Regelmatige gebitsverzorging is nodig om bovengenoemde problemen te voorkomen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht te brengen wordt ook in 2013 weer in februari de Maand van de Gebitscontrole georganiseerd.

Inloopspreekuren Dierenkliniek Hellevoetsluis:

Rijksstraatweg 85, Maandag t/m vrijdag van 16.00-16.30 uur

Inloopspreekuren DAC Voorne Putten:

M.L. Kinglaan 1, Hellevoetsluis, Dinsdag en donderdag van 11.00-13.00 en na telefonische afspraak en Langestraat 90, Brielle, Woensdag van 11.00-12.00 Op deze inloopspreekuren kunt u zonder afspraak binnenlopen voor een gratis gebitscontrole van uw hond of kat. Meer informatie vindt u op de websites : www.dierenkliniekhellevoetsluis.nl en www.dierenkliniek-voorneputten.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met uw eigen dierenarts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant