Afbeelding

Zintuigen op De Brandaris

Actueel 188 keer gelezen

Tussen alle sneeuwpret door hebben we in groep 1b van obs De Brandaris een heel leuk thema: Zintuigen! Dat moest de juf natuurlijk eerst even uitleggen maar nu weten we heel goed wat zintuigen zijn. We kunnen heel veel met zintuigen doen in de klas.

Omdat er zoveel te zien, ruiken, proeven, horen en voelen is, doen we het steeds in stukjes. De juf heeft eerst uitgelegd dat sommige mensen niet alle zintuigen goed kunnen gebruiken, zoals je oren. Dan ben je doof, dan hoor je niks en is het altijd stil in je hoofd; praten met iemand is dan heel moeilijk. En daarom is er gebarentaal. De juf leert ons nu gebarentaal en we kunnen al de dagen van de week in gebarentaal laten zien. Op de foto gebaren de kinderen dat het woensdag is. Er zijn mensen die niet kunnen zien, dan ben je blind. Om dit een klein beetje te ervaren hebben we in de huishoek een doos gemaakt met een gat erin.

Als we dan in de huishoek spelen kunnen we spulletjes in de doos doen en dan mag de ander voelen wat erin zin, heel spannend! De juf heeft ook nog een mooi bord gemaakt. Daarop staan controletaken. Moeilijk woord hoor! We moesten van de juf heel goed nadenken wie er bijvoorbeeld heel goed is in het opruimen van de blokken. Dan komt er nog een kindje bij en gaan deze kinderen samen de blokken controleren en verder opruimen. Zij geven het goede voorbeeld! Zo leert iedereen om elkaar te helpen en op te ruimen. Iedere maandag gaan we nieuwe taken kiezen. Nu heb je een beetje een idee wat er zoal gebeurt in groep 1B en dat het naast hard werken ook erg gezellig en leuk is in de groep!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant