Afbeelding

Onterechte incasso gemeente belastingen

Actueel 269 keer gelezen

Momenteel worden er bij inwoners in verschillende gemeenten, waaronder in Hellevoetsluis, onterecht afschrijvingen gedaan. Via automatische incasso wordt een bedrag van € 49,95 van de bank-/girorekening afgeschreven, met als omschrijving ‘Gemeentelijke heffingen 2013’ of 'Gem. heffingen 2013'.

Het bedrag wordt afgeschreven door het bedrijf World Wide Administrators te Tilburg in opdracht van Hopman Holdings B.V. De gemeente heeft hier echter geen opdracht voor gegeven en het geld komt niet op een bankrekening van de gemeente terecht. De gemeente Hellevoetsluis incasseert de gemeentelijke heffingen via het SVHW. Voor dit jaar zal dit plaats vinden met ingang van maart.

Incasso ongedaan maken
Wij adviseren u om regelmatig uw bankrekening te controleren. Indien u dit toch is overkomen, kunt u uw bank vragen het geld op uw rekening terug te storten. Wij adviseren u ook om aangifte te doen bij de politie. Als gemeente kunnen wij helaas geen aangifte doen, omdat de omschrijving 'gemeentelijke heffingen 2013' een algemene term is en de gemeente Hellevoetsluis niet genoemd wordt. Voor meer informatie en bij vragen kunt u contant opnemen met de Fraudehelpdesk (http://www.fraudehelpdesk.nl) via telefoonnummer: 088 - 7867372.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant