Afbeelding
Foto: Eric Ideler

Wordt barbershopkoor The Skyline Sisters beste zanggroep Nederland?

Algemeen 875 keer gelezen

Rotterdam - Het barbershopkoor The Skyline Sisters onder leiding van dirigent Mieneke Klinkert uit Brielle doet mee aan het televisieprogramma Zing!

Op zaterdag 27 mei start een spannende zoektocht naar de beste zanggroep van Nederland. The Skyline Sisters zijn te zien in aflevering 4, die op zaterdag 17 juni wordt uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1.

The Skyline Sisters treden regelmatig op in de regio. Zo waren ze in Hellevoetsluis onder meer al verschillende keren te horen op het Korenfestival in winkelcentrum De Struytse Hoeck. 

Zing! is een nieuw programma van de EO. Tania Kross, Glen Faria en Roel van Velzen begeleiden de koren vanaf de kwartfinale naar de eindoverwinning. De presentatie is in handen van Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart. 

Alle soorten zanggroepen mogen deelnemen: of ze nu al lang bestaan of pas net zijn begonnen. Alle genres, leeftijden en formaties zijn welkom. Van pop tot gospel, van visserskoren tot studentenkoren, van rap tot smartlap. De zanggroepen nemen het tegen elkaar op in de auditieronde van Zing!. Daarna krijgen ze begeleiding van een mentor. De mentoren in het programma vertegenwoordigen verschillende muzikale genres. Zij gaan met de groepen aan de slag, om ze klaar te stomen voor de volgende rondes en natuurlijk uiteindelijk de grote finale.

De jury bepaalt per ronde welke zanggroep doorgaat en wie er afvalt. In de jury zitten honderd verschillende mensen uit de muziekindustrie, van muzikanten tot dirigenten en van producers tot componisten. Zing! is acht weken lang te zien bij de EO op NPO 1.

Uit de krant