Afbeelding
Foto: Karolina Grabowska

De acceptgirokaart staat op het punt te verdwijnen

Algemeen 827 keer gelezen

Vanaf 1 juni aanstaande wordt uw acceptgirokaart niet meer verwerkt door de banken. Daarmee komt na 46 jaar een eind aan het gebruik van de acceptgirokaart.

Bedrijven en instellingen verstuurden vanaf 1 maart van dit jaar al geen acceptgirokaarten meer. Heeft u nog een acceptgirokaart in uw bezit en wilt u die nog gebruiken? Dan kan dit tot en met 31 mei 2023. Tot die datum verwerken banken de kaart nog.

Overschrijfkaart
Mensen die zich niet goed thuisvoelen in de digitale wereld kunnen nog steeds gebruik blijven maken van de papieren overschrijfkaart. Deze kaarten blijven namelijk bestaan. Deze papieren overschrijfkaarten, waarop je zelf een ontvanger en bedrag kunt invullen, kosten wel geld. Bij de ING bij ABN Amro moet worden betaald voor zowel de kaarten als de enveloppen waarin de kaarten moeten worden aangeboden. De Rabobank biedt gratis diensten aan voor klanten die niet internetbankieren.

Goede doelen
Goede doelen werkten in het verleden veel met acceptgirokaarten. Zij hebben nu een alternatief ontwikkeld: mijn eenmalige gift. Dit is een veilig en betrouwbaar betaalmiddel ter vervanging van de acceptgirokaart. Door middel van ‘mijn eenmalige gift’ vullen donateurs net als op een acceptgirokaart een bedrag in dat zij willen schenken. Echter, het formulier wordt niet naar de bank gestuurd, maar naar het betreffende goede doel.

DigiMaatje
Heeft u behoefte aan hulp om toch meer met uw computer of tablet te doen? Dan is een DigiMaatje misschien een idee. Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 09:00-13:00 uur bellen met het SBO via 0181-322273 of mailen naar algemeen@sbonu.nl.

Uit de krant