Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 2.069 keer gelezen

Wat is er de komende tijd te doen in de regio?

Tuintjesmarkt Nieuw-Helvoet
Hellevoetsluis - Kom naar de gezellige tuintjesmarkt en geef spullen een tweede leven! Op zondag 28 mei van 10:00-16:00 uur wordt een leuke tuintjesmarkt georganiseerd waar je allerlei tweedehands spulletjes kunt vinden voor in en om het huis. Van babyspullen, speelgoed en decoraties tot kleding en boeken! Kom gezellig langs met vrienden en familie en geniet van de sfeer en natuurlijk de schatten die op je wachten! Je herkent de deelnemende straten aan de ballonnen.

Voorne in Stelling
Hellevoetsluis - Tijdens het Pinksterweekend vindt Voorne in Stelling plaats. Op 27 en 28 mei wordt het bijzondere militaire erfgoed op Voorne getoond middels re-enactment en verschillende activiteiten. Leuk voor jong en oud. Kijk op pagina 7 van onze krant of op www.groothellevoet.nl voor het hele programma.  

Kofferbakmarkt Kinderboerderij “De Kerkestee”
Hellevoetsluis - Elke laatste zondag van de maand, van mei tot september word er op kinderboerderij “De Kerkestee” de kofferbak en kleedjes markt georganiseerd. De eerstvolgende markt is op zondag 28 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur. Zelf op de markt staan? Bel met 0181-311484. Per auto € 10,-, een kleed is € 5,- en jeugdleden mogen gratis staan op vertoon van hun ledenpas. In de kantine wordt koffie met huisgemaakte cake, broodjes worst, ijs en nog veel meer verkocht. Ook zal de Tornado twister verkoper er weer zijn en de groenteboer met heerlijke verse groentes en fruit. Stichting Leergeld Paardenmaatje is ook aanwezig. Paardenmaatje biedt ondersteuning voor kinderen die bijvoorbeeld gepest worden. Meer info via www.elkkinddoetmee.nl/paardenmaatje..

Pinkstermarkt en Zundapps
Hellevoetsluis - Op 1e Pinksterdag, 28 mei, is er in de Vesting veel te doen. Niet alleen kun je genieten van oude schepen in de haven er is ook een Pinkstermarkt vanaf 11 uur en op het Zuidfront is er weer de traditionele Zundapp & Oldtimermeeting.

Limelight Sessions
Brielle - Vrijdag 26 mei staat de gloednieuwe singer songwriter avond “Limelight Sessions” in de Sint-Catharijnekerk! Laat je verrassen door geweldige nationale en internationale artiesten. De “Limelight Sessions is een gloednieuwe akoestische muziekavond overgevlogen uit Engeland. Emi McDade die in Gloucester, Engeland met de Limelight Sessions is begonnen organiseert samen met Serge Dusault nu ook Limelight Sessions in de Sint-Catharijnekerk. Tickets zijn te koop via de website van BREStheater en bij de theaterkassa in DukdalfBRES Voor jongeren tot en met 30 jaar kost een kaart maar €17,50.

Pinkstersail
Hellevoetsluis - Liefhebber van oude zeilschepen? Er zullen tussen de 30 en 50 gaffel getuigde schepen deelnemen aan de Pinkstersail wat plaatsvindt in het weekend van 27 en 28 mei. Onder andere Schokkers, Klippers, Botters en Zeevalken. De schepen hebben een authentieke uitstraling wat voor mooie beelden zorgt.  Na het palaver en de briefing voor de tocht, zullen de schepen eerste Pinksterdag om 10.30 uur starten vanaf de vuurtoren.

Paardenmarkt Heenvliet
Heenvliet - De traditionele paardenmarkt in Heenvliet is hét jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers. Het hele pinksterweekend zijn er diverse activiteiten zoals de kermis, de kunstmarkt, de vinylmarkt, een oldtimershow, de beeldentuin en de gezellige jaarmarkt met diverse optredens. 26 tot en met 29 mei.

Hoe OERRR ben jij?
Tiengemeten - De eerstvolgende OERRR activiteit is op zondag 28 mei: Op zoek naar kleine kriebelbeestjes. Je gaat zelf onder begeleiding op ontdekking naar de kleinste bewoners op het eiland. Maar met je vergrootglas veranderen ze zo waar in enorm grote monsters. Kom te weten waarom deze mini-kriebelbeestjes zo van waarde zijn in de natuur. Meer informatie vind je op https://www.natuurmonumenten.nl

Bunkerdag
Hellevoetsluis - Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 3 juni is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden de bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting. In Oostvoorne krijgen bezoekers in de enorme Biberbunker een goed beeld van het reilen en zeilen tijdens de oorlog. In Hellevoetsluis draait het juist om de impact die de oorlog heeft gehad op de stad en de nog altijd zichtbare sporen van het verleden. Het hele programma is te bekijken op www.bunkerdag.nl. Tickets zijn online en op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkerlocaties.

Kerkenfestijn Op Voorne

Voorne aan Zee - Op Voorne staan mooie en bijzondere kerken. Om u kennis te laten maken met deze gebouwen organiseren zeven kerken het Kerkenfestijn op Voorne. Zaterdag 3 juni openen de kerken van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten maar ook van binnen zijn te bewonderen. In iedere kerk is in de ochtend en in de middag iets speciaals te doen. Dorpskerk Oostvoorne, (Kerkplein 1), Sint Martinuskerk Zwartewaal (Schoolstraat 5), Dorpskerk Rockanje (Willem de Waalstraat 2), Sint-Catharijnekerk Brielle (Sint-Catharijnehof 1), Welkomkerk Rockanje (Hoogvlietlaan 23), Vestingkerk Hellevoetsluis (Oostzanddijk 18), T Kerk Tinte (Strypsedijk 50). 

La Vie est Belle
Na vorig jaar al gestart te zijn met Belle en het Beest heeft Helinium dit schooljaar doorgepakt met een eigen versie van het verhaal, waarin de kijker de aanloop ziet naar het maken van deze musical. Alles wat mis kan gaan gaat mis, want hoe kun je Belle en het Beest spelen zonder beest? En is er wel genoeg steun? Is de musical nog te redden? Je gaat het zien in La Vie est Belle. Ruim dertig leerlingen en zes docenten spelen, zingen en dansen mee in deze voorstelling. Nog meer leerlingen en docenten hebben meegeholpen achter de schermen. Jij komt toch ook? De kaartverkoop is gestart. Ga naar: musicalhelinium.eventbrite.nl en koop je kaartjes nu! Te zien op vrijdag 16 juni 20:00 uur, zaterdag 17 juni 15u en 20u en zondag 18 juni 12u. De voorstelling vindt plaats op Helinium in de grote aula van het witte gebouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant