Afbeelding

Grote brand aan de Molendijk

Actueel 162 keer gelezen

In de nacht van woensdag op donderdag rond kwart voor twee zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand aan de Molendijk in Oudenhoorn. Al snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand en kort daarop naar grote brand. De brand is ontstaan in een schuur die grensde aan het woonhuis.

Beide objecten moeten als verloren worden beschouwd. In de schuur lagen voornamelijk bouwmaterialen. De brand werd ontdekt door de bewoners van het huis. Toen sloegen de vlammen al uit het dak van de schuur. De brandweer kon niet voorkomen dat ook de woning ten prooi viel aan de brand. De harde wind bemoeilijkte de brandbestrijding. De brandweer heeft naastgelegen percelen nat gehouden. De brandweer gaf na twee uur het sein ''brand meester''.

Dit betekent niet dat de brand uit is maar dat de brand niet verder kan uitbreiden. De brandweer gaat de woning dan niet meer in, en bestrijdt de brand met een buitenaanval. Hiervoor is onder andere de hoogwerker ingezet. Bij de brand raakte niemand gewond. De drie bewoners van de woning zijn door de ambulancedienst nagekeken in verbrand met rookinhalatie. Geen van de bewoners hoefde naar het ziekenhuis. De oorzaak van deze brand is nog onbekend, maar daar zullen de politie en het team brandonderzoek van de brandweer een onderzoek naar doen.

Blok & Van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant