Afbeelding

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Actueel 56 keer gelezen

Dinsdag 22 januari 2013 heeft de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst plaatsgevonden tussen de Hellevoetse Reddingsbrigade en de regionale Brandweer, onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

De ondertekening door dhr. M. van der Wagt, voorzitter van de Reddingsbrigade, en mevr. A. van Daalen, directeur van de regionale Brandweer, vond plaats in de brandweerkazerne te Hellevoetsluis onder toeziend oog van het bestuur van de Hellevoetse Reddingbrigade, een delegatie van de Brandweer waaronder verantwoordelijk Postcommandant J. Tuns en dhr. K. Heemskerk namens de gemeente Hellevoetsluis. Door deze overeenkomst wordt de hulpverlening op en rond het Haringvliet verder geoptimaliseerd.

Bij calamiteiten op en rond het water wordt de Hellevoetse Reddingsbrigade nu gelijktijdig met de Brandweer gealarmeerd, tevens kan de Hellevoetse Reddingsbrigade nu officieel gebruik maken van de C2000 communicatieapparatuur om zo de onderlinge communicatie te verbeteren. Hiermee wordt een nauwere samenwerking bewerkstelligd bij de kwaliteitsontwikkeling van het reddingswerk die gezamenlijk kan worden uitgewerkt tot grootschalige waterhulpverlening en hulp bij overstromingen. De Hellevoetse reddingsbrigade voert verder preventief bewakingsdiensten uit in en rond gemeente Hellevoetsluis bij strand- en recreatietoezicht. Hiertoe leidt de vereniging leden op in het zwemmend en varend redden tot diploma (Senior) Lifeguard met alle daarbij behorende competenties. Kijk voor verdere informatie op www.reddingsbrigade-hellevoetsluis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant