Afbeelding

Verstevigde basis voor molen Zeezicht

Actueel 96 keer gelezen

Deze maand is een begin gemaakt met werkzaamheden om de molen Zeezicht in Nieuwenhoorn op te knappen. Rondom de molenvoet (fundering) heeft molenmakerij Herrewijnen b.v. beton gestort. Dit is gedaan om te voorkomen dat de huidige scheuren in de molen ernstiger worden. De heer Martien Thijssen, die al 15 jaar als vrijwilliger werkzaam is als molenaar, was hierbij aanwezig.

Hij is blij dat er een begin is gemaakt aan het onderhoud aan de molen. Tevens is er een subsidie toegekend waarmee eventuele verdere werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Zeezicht is een rijksmonument sinds 1972. De gemeente Hellevoetsluis is sinds december 2008 eigenaar van de molen. De windmolen dateert uit 1718. Het is een ronde stenen grondzeiler. Zijn voorganger op dezelfde plek was een houten standerdmolen die in 1717 omwaaide. De korenmolen maalde tot 1966 met drie koppels maalstenen.

Na sluiting van het maalbedrijf was er onder meer een antiekhandel in gevestigd. Het gekalkte voorkomen dateert uit die tijd. Sinds de restauraties in de negentiger jaren is de molen weer draaivaardig. Molen Zeezicht is gevestigd aan de Rijksstraatweg 254a in Nieuwenhoorn. Als de molen draait, is deze geopend voor publiek. Er zijn geen vaste openingstijden van de molen. U wordt aangeraden voor een bezoek aan de molen vooraf via een SMS-bericht in contact te treden met de molenaar. – 06 45361080 - Meer informatie over molen Zeezicht kunt u vinden op: www.molendatabase.nl en www.molens.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant