Afbeelding

Silvester Zwaneveld in Theater Twee Hondjes

Actueel 130 keer gelezen

Op zaterdag 26 januari om 20.15 uur staat Silvester Zwaneveld met zijn nieuwe programma In de lift in Theater Twee Hondjes te Hellevoetsluis. Dit is het derde soloprogramma van Silvester Zwaneveld dat op vrijdag 30 november in Apeldoorn in première ging. De titel slaat op een hachelijk avontuur dat hij in de lift van zijn voormalig kantoor beleefde.

“Op een snikhete donderdagmiddag kwam ik volledig vast te zitten in de lift van een verder verlaten kantoorgebouw. Ik had mijn vriendin gemeld die avond niet op mij te hoeven rekenen , want ik wilde langer doorwerken. Zij zou dus niet eerder dan vrijdag aan de bel hangen om te kijken waar ik was. Dan zou de politie ook eerst nog eens 24 uur wachten, want dat doen ze meestal bij vermissingen. Er was geen alarmtelefoon ik had mijn mobiele telefoon niet bij de hand en geen drup drinken bij me. Dat allemaal overziend, waren mijn gedachten al snel: oké, dit was het dan. Maar geluk bij een ongeluk: er kwam toch een andere gebruiker van het pand en die hoorde mijn gebonk. Want ik liet wel om de zoveel tijd klopsignalen horen. In plaats van een paar dagen, zat ik uiteindelijk vier uur opgesloten. In die tijd heb ik heel veel inspiratie opgedaan voor dit nieuwe programma In de lift is cabaret 2.0. Al voor de show kan het publiek een gratis App downloaden. Silvester biedt een kijkje in de kleedkamer en vraagt om actieve deelname van het publiek tijdens de voorstelling, door middel van bijvoorbeeld polls te gebruiken die beantwoord kunnen worden met de smartphone. Na afloop van In de lift is de App een digitaal programmaboekje.

Silvester in het kort
Silvester is bekend van het cabaretduo dat een hype werd, ‘Arie & Silvester’. Zijn soloshow Silvester Alone werd met veel enthousiasme onthaald. In september 2010 startte de toernee van zijn tweede solo Het recht van de sterkste. Silvester heeft ervaring als regisseur, schrijver, editor, redacteur, presentator en vormgever van diverse televisieprogramma's. Daarnaast regisseerde hij een verschillende theatervoorstellingen en registraties. Hij is vaste illustrator van de geliefde kinderboekenserie ‘Plaza Patatta’, en de eerste televisiemaker van productiehuis ‘uitgeverij Nanda’. (Op 3 september wordt de eerste aflevering van zijn nieuwe serie ‘Professor’ uitgezonden bij KRO Kindertijd.)

Foto Dim Baars

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant