Hellevoetsluis begint het nieuwe jaar uitstekend

Sport 95 keer gelezen

Maassluis: Hellevoetsluis heeft vriend en vijand verrast door in Maassluis opponent VDL een 1-2 (1-0) nederlaag te bezorgen. Ondanks de overwinning is de formatie van trainer Edwin de Koning niet dichterbij gekomen omdat achtereenvolgens Pernis (2-0 tegen Strijen), NSVV (verraste Brielle met 2-3) en Spirit (2-0 tegen Lombardijen) allen hun wedstrijden wonnen.

Slechts Oude Maas werd met 9-2 afgeslacht door koploper Zuidland. De Hellevoeters sluiten nog altijd de rij in de tweede klasse D met een achterstand van vier punten op Oude Maas en Pernis en zes achter Spirit, VDL en NSVV.

Hellevoetsluis lijkt de winterstop goed verwerkt te hebben. In de wedstrijden tegen de eersteklassers Blauw Geel ’55 (1-3 overwinning) en Spijkenisse (2-3 nederlaag) werd er al goed gevoetbald en in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen VDL wierp het meteen zijn vruchten af. Overtuigend en verdiend werd er gewonnen. Na vier minuten leek het echter dezelfde kant op te gaan als voor de winterstop. Onoplettendheid leidde tot een vroege treffer van Rodney Remmerswaal roet in het Hellevoetse eten leek te strooien: 1-0. In de rest van de eerste helft was Hellevoetsluis minstens gelijkwaardig aan VDL en de grootste kans was op slag van rust, maar Randy Schippers mikte buiten bereik van de Vlaardingse doelman op de paal. In de tweede helft was Hellevoetsluis de bovenliggende partij en had VDL grote gedeeltes van de wedstrijd niets in te brengen. Het duurde nog tot de 72e minuut voor de gelijkmaker viel.

De diepgaande Victor Hartog ontsnapte aan buitenspel, kwam oog in oog met de doelman en schoof de bal beheerst in het doel: 1-1. De rood witten hadden in de strijd tegen degradatie niets aan één punt en gingen vol voor de winst. Toen de wedstrijd op een gelijkspel af leek te stevenen was het de dekselse Mark Bouwhuis, net ingevallen voor de moegestreden Onur Furuncu, die met zijn eerste balcontact de winnende treffer scoorde. Een voorzet van Joey Salij tikte Bouwhuis bij de eerste paal in het lege doel: 1-2. Wat volgde was een enorme vreugde-explosie bij alles wat Hellevoetsluis was en dit herhaalde zich nog eens toen de uitstekende leidende scheidsrechter Greveling vijf minuten later voor het einde blies. Deze overwinning geeft de spelersgroep veel vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie. Wanneer de weergoden het toelaten speelt Hellevoetsluis aanstaande zaterdag wederom een zespuntenwedstrijd tegen NSVV. Winst is geboden om het verblijf in de tweede klasse mogelijk te verlengen.