Afbeelding

Maybel Willemse grossiert in nationale titels

Sport 138 keer gelezen

Het afgelopen weekend zijn de officiële NK Twirlen gehouden in Almere. De zeer jonge Maybel Willemse (foto) uit Hellevoetsluis heeft maar liefst vier titels Nederlands Kampioen Twirlen op haar naam gezet. Het twirltalentje had dit jaar een grote uitdaging, gezien ze in december jarig is moest ze in januari vorig jaar al een leeftijdsklasse omhoog.

Willemse moest de sterren van de hemel twirlen om Nederlands kampioen te kunnen worden. Door goede begeleiding van haar coach Jolanda Willemse heeft ze dit kunnen bereiken, het twirlen zit in haar bloed. Een ongelooflijke topprestatie van dit twirl talentje. De punten van de jury waren enorm hoog, die bereikte zelfs de volgende moeilijkheidscategorie, maar dat was ook dik verdiend, Maybel Willemse wist op de NK een foutloze routine neer te zetten, en daar komt heel wat bij kijken. Zij twirlt bij Twirlvereniging Oleander uit Rotterdam en Hellevoetsluis welke is aangesloten bij de NTSB. De enige Twirlbond in Nederland

met een erkenning bij het NOC*NSF, iets waar we enorm trots op zijn en dat twirlen eindelijk in Nederland word gezien als topsport. Maybel Willemse behaalde de titels met de onderdelen: Solo 1 baton juvenile, Solo Artistic Twirl juvenile, Duo Freestyle juvenile(met haar duo partner Iris WIsse) en Team Freestyle Oleander. Wil je meer zien en kennis maken met alle andere talenten kijk dan op www.tvoleander.nl en www.ntsb.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant