Nieuwenhoorn een maatje te klein voor FC Dordrecht

Sport 122 keer gelezen

Nieuwenhoorn is met 0-6 kopje onder gegaan tegen de profs van FC Dordrecht. Na een ruststand van 0-4 vond FC Dordrecht, onder leiding van de nieuwe interim trainer Gert Kruys, het na een half dozijn treffers genoeg. Zowel de Gansewinkel formatie als de Schapenkoppen begonnen in hun sterkste formatie. De zwart witten hielden de nummer vier van de Jupiler League een halfuur op 0-0, maar in het laatste gedeelte van de eerste helft drukten de Dordtenaren door naar een 0-4 ruststand.

In de twaalfde minuut kreeg Alper Kazbogan de eerste echte kans, maar hij kwam een teenlengte te kort op de voorzet van Jeremy Hubregtse. Daarna was het met name FC Dordrecht wat de klok sloeg. De Dordtse spits Alex Veldwijk schoot halverwege de eerste helft een vrije schietkans ruim over het doel van Nieuwenhoorn doelman Mike van de Wijngaart en even later wist de veelvuldig opkomende Dordtse rechtsback Roderick Gielisse de bal niet voorbij de zwart witte doelman te krijgen. Na een klein halfuur spelen had de ploeg van Gert Kruys wel succes. De uitstekende buitenspeler Garry Mendes Rodrigues wist Lars Veldwijk met een prima voorzet te vinden, die met een geplaatste kopbal de 0-1 aantekende. Tien minuten later was het al 0-2, toen Rodrigues vrij baan kreeg richting en hij met een mooie stiftbal van de Wijngaart kansloos liet. Nog voor de pauze wisten de profs nog twee keer toe te slaan. Moussa Kalisse rondde een uitstekende voorzet van Gielisse af: 0-3. Na een buitenspeldoelpunt van Rodrigues werd het twee minuten voor rust toch nog 0-4 door Adnan Alisic, die een rebound na een inzet van Kalisse afrondde. De formatie van de aanblijvende trainers Wim Schaap en Hans de Heer had het in deze fase van de wedstrijd moeilijk.

FC Dordrecht wist de verdediging van Nieuwenhoorn een paar keer flink te kijk te zetten en nam flink afstand. Na de thee wisselden beide ploegen veelvuldig van spelers en werd de wedstrijd wat rommeliger. In de 47e minuut stond de 0-5 al op het bord. Lars Veldwijk scoorde bekeken na een voorzet van Gary Mendes Rodrigues. De Nieuwenhoorn aanhang vreesde een afgang, maar gelukkig wist de Gansewinkel ploeg hierna goed stand te houden. Een leuk detail bij de vele wissels was dat doelman Mike van de Wijngaart in de 70e minuut werd vervangen door zijn talentvolle jongere broer Kevin. De invaller moest direct al aan de bak om een inzet van Danny Post onschadelijk te maken. Invaller Charlo Hassel kreeg nog twee mooie kansen om de eer te redden, maar de Dordtse doelman bleek niet van plan iets weg te geven deze zaterdagmiddag. Tien minuten voor tijd tekende ex-Nieuwenhoornaar Michael Potkamp de 0-6 eindstand aan nadat Rodrigues aan de zijkant van het 16-meter gebied Erie van der Zwan op snelheid had uitgespeeld. Eilands Glorie weet weer waar het staat en voor de formatie van Wim Schaap, die slechts twee trainingen in de benen had, is er nog voldoende werk aan de winkel om volgende week zondag goed voor de dag te komen in de competitiewedstrijd tegen de amateurs van Feyenoord.