Afbeelding

Voetbalhuwelijk op 12-12-12

Actueel 230 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 12 december 2012 was een dag met in het land veel trouwerijen. Ook in Hellevoetsluis hadden de ambtenaren van de burgerlijke stand het druk. De hele dag was het een komen en gaan van bruidsparen met aan het eind (16.00 uur) van de middag een stel, dat het stempel van de voetbalvereniging Nieuwenhoorn droeg. Dat bleek overduidelijk toen Ilonka Hoevenaars en Peter van Unen het gemeentehuis betraden.

Spelertjes van de D1 van de hoofdklasser zorgden voor een zwart-witte erehaag met mooi versierde erebogen. Diezelfde erehaag stond er na afloop van de trouwplechtigheid. Peter van Unen is al lang verbonden aan de v.v. Nieuwenhoorn. Hij speelde in teams vanaf de jeugd tot en met de senioren. De laatste jaren maakt hij zich vooral verdienstelijk als gewaardeerd jeugdtrainer. Dit seizoen is Peter als hoofdtrainer de jongens van de D1. Ilonka heeft een minder lang verleden bij de club. Zij kwam pas enkele jaren geleden regelmatig naar de Rijksstraatweg als begeleidster van een team E-spelertjes. Inmiddels is zij al weer geruime tijd een bekende verschijning in de kantine achter de bar. Nadrukkelijk aanwezig voorziet zij daar de spelers en de bezoekers van hun natjes en hun droogjes.

Tijdens een toevallige ontmoeting (2008) in de kantine sloeg de vonk tussen de trainer en de jeugdleidster over. Het aanvankelijk smeulende vuurtje laaide al snel op en resulteerde er in dat zij besloten om samen verder te gaan. Van trouwen was aanvankelijk geen sprake. Tot Peter enkele maanden gelden in de voetbalkantine op zijn knieën ging en Ilonka vervolgens onder tranen ‘ja’ zei op zijn aanzoek. Ambtenaar van de burgerlijke stand Jan van Leeuwen en een volle trouwzaal hoorden op 12-12-12 datzelfde ‘ja’ van beide geliefden, waarmee zij in de echt waren verbonden. Voorafgaand aan dat plechtige moment spraken Thijs en Carmen, kinderen uit een eerder huwelijk van Ilonka, het bruidspaar toe.

Tijdens die toespraken hielden verschillende aanwezigen het niet droog. Het pas getrouwde stel en de naaste families brachten de rest van de middag en de avond door in Grieks Restaurant Limani. Met drank, spijs en toespraken, waarin regelmatig naar de voetbalvereniging Nieuwenhoorn werd verwezen, vierde men de nieuwe verbintenis. Aan het eind van de avond wachtte het bruidspaar nog een aangename verrassing. Een aantal voetbalvriendinnen had de tuin van hun huis versierd met ballonen en kaarsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant