Afbeelding

Weerstand tegen fusie groeit

Actueel 118 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het wordt nog spannend morgenavond. Dan praat de Bernisser gemeenteraad over de eventuele fusie met Spijkenisse. De gemeenteraad van Spijkenisse praat donderdag over het onderwerp.

Leen Keizerswaard en Henk van der Linden, beiden actief in de actiegroep Bernisser Hoofden gaven ook tijdens de raadsvergadering vorige week aan waarom Bernisse niet moet fuseren met Spijkenisse maar toenadering moet zoeken tot Hellevoetsluis. De boodschap kan immers niet genoeg herhaald worden.

Het feit dat de samenwerking met andere gemeenten soms niet lekker loopt, mag geen reden zijn om niet naar die gemeenten te kijken, houdt Keizerswaard de raadsleden voor. Dat is niet van belang voor de inwoners. De inwoners van Bernisse hebben recht op een toekomstige gemeente waarin de kleine kernen in balans zijn met de middelgrote en grote kernen.

Ook moeten zij een goede vertegenwoordiging hebben in de gemeenteraad. De vrees bestaat dat bij een fusie met Spijkenisse er geen aandacht zal zijn voor het Bernisser belang. De Bernisser Hoofden zien dan ook graag een gemeente Voorne ontstaan. Mocht Spijkenisse zich daar bij willen aansluiten dan is een gemeente Voorne-Putten uiteraard ook een mogelijkheid. Gezien de uitlating van ONS fractievoorzitter Jan van Dijk op de site van RTV Rijnmond is Keizerswaard bang dat Spijkenisse na een fusie met Bernisse geen stappen zal ondernemen om tot een gemeente Voorne-Putten te komen.

Weerstand groeit
De petitie tegen de fusie is inmiddels al ruim 3200 keer ondertekend, wat een signaal moet zijn dat de inwoners niet willen samengaan met Spijkenisse. ‘Raadsleden, u bent er voor de inwoners van Bernisse en om hun belangen te behartigen’, hield Keizerswaard de raad voor. ‘We maken excuses aan Spijkenisse dat het allemaal anders gelopen is, maken de verkering uit en hopen dat we goede vrienden kunnen blijven’. Als de gemeenteraad tegen het voorstel van het college stemt en de fusie niet wil doorzetten, bestaat de kans dat de wethouders besluiten hun functie ter beschikking te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant