Afbeelding

Delta gaat 12 miljoen bezuinigen

Actueel 128 keer gelezen

Hellevoetsluis - Om een financieel gezonde toekomst te behouden, gaat Delta Psychiatrisch Centrum fors bezuinigen: 9,5 miljoen op personeelskosten en 2,5 miljoen op materiële kosten. Helaas is het onvermijdelijk dat hierdoor 176 arbeidsplaatsen verloren gaan. Er wordt rekening gehouden met gedwongen ontslagen.

Twee derde van de personele bezuinigingen zal gerealiseerd worden in het management, de staf en de ondersteunende diensten. Eén derde wordt opgebracht door aanpassingen in de directe zorg. De kwaliteit en omvang van de hulpverlening aan mensen met een psychisch of psychiatrisch probleem blijft gewaarborgd. De bezuinigingen hangen samen met de vele veranderingen in de ggz-sector, die elkaar de afgelopen tijd in hoog tempo zijn opgevolgd.

De overheid heeft forse bezuinigingen in de ggz opgelegd en heeft ook voor de komende jaren diverse maatregelen aangekondigd om de kosten verder terug te dringen. Delta heeft ervoor gekozen nu ingrijpend te bezuinigen om in de toekomst een goed financieel fundament te behouden. Daarmee blijft de goede hulpverlening aan cliënten, waar Delta om bekend staat, verzekerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant